Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a decis soarta imigranților ilegali: Ce au anunțat Angela Merkel și Matteo Renzi

angela merkel refugiati

Premierul italian, Matteo Renzi, şi cancelarul german, Angela Merkel, au convenit miercuri că nu toţi migranţii care ajung în Europa pot fi primiţi şi prin urmare se impune găsirea unei soluţii europene pentru repatrierea celor care nu pot beneficia de statutul de refugiat, dar şefa guvernului de la Berlin a atras atenţia că implementarea unui asemenea demers nu este posibilă fără încheierea unor acorduri de readmisie cu ţările de unde provin migranţii, consemnează agenţiile AFP şi DPA. 'Trebuie să lucrăm toţi în Europa la repatrierea celor care nu au dreptul' să rămână pe teritoriul european, a declarat Renzi la o conferinţă de presă comună cu Angela Merkel, desfăşurată în localitatea italiană Maranello.

'Este de neimaginat să primim pe toată lumea' a punctat şeful guvernului de la Roma, după ce în ultimele patru zile au debarcat în Italia încă aproximativ 12.500 de migranţi, majoritatea proveniţi din ţările Africii subsahariene, numărul lor total de la începutul anului ajungând la circa 112.000. 'Nu toată lumea poate să rămână - şi Italia are aceeaşi problemă - deci avem o agendă comună', a indicat la rândul ei Angela Merkel, amintind de cei peste un milion de migranţi sosiţi anul trecut în Germania. 'Cei care nu au dreptul (să primească azil n.red.) trebuie repatriaţi', a subliniat şefa guvernului de la Berlin. Dar ea a atras atenţia că pentru repatrierea imigranţilor ilegali este nevoie de semnarea unor acorduri de readmisie cu ţările de unde provin aceştia.

Spre deosebire de migranţii veniţi din zone de război, cum este cazul sirienilor, majoritatea africanilor care pornesc către ţările Uniunii Europene sunt motivaţi doar de traiul mai bun din Europa, astfel că ei sunt imigranţi economici care în mod normal ar trebui expulzaţi. Însă guvernele africane nu s-au arătat până în prezent cooperante în repatrierea propriilor cetăţeni ajunşi ilegal în Europa şi nici nu au depus eforturi pentru a diminua imigraţia clandestină. În declaraţia sa de miercuri, Angela Merkel a pledat şi pentru sporirea ajutorului pentru dezvoltare acordat statelor de unde provin migranţii, sperând că astfel se va stimula dezvoltarea economică a acestor ţări şi în consecinţă cetăţenii lor vor fi mai puţin tentaţi să plece către Europa. 'În opinia mea, nu există alternativă' la aceste politici, a apreciat şefa executivului german, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.