Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a declanșat POTOPUL acuzațiilor: Teodorovici a omorât bursa de la București. Toți indicatorii arată recesiune

teodorovici

Senatorul PNL Florin Cîțu a declarat, miercuri, că bursa fiind în picaj cu 7% în urma anunțului ministrului Finanțelor Eugen Teodorovici a ordonanței de urgență prin care Guvernul le impune băncilor o „taxă pe lăcomie”.

„Bursa deja pică cu 7%. Până la sfârșitul zilei putem să vedem 20% scădere. Teororovici a omorât bursă de la București. Toți indicatorii arată recesiune după prezentarea ordonanței care omoară sectorul privat și readuce socialismul în România”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, a spus, marți, că, printr-o ordonanță de urgență, Guvernul dorește să le impună băncilor o „taxă pe lăcomie”, dacă nivelul ROBOR la 3 luni și la 6 luni aplicat creditelor este de peste 1,5%.

Mai exact, dacă nivelul ROBOR la 3 și 6 luni este de 1,5%-1,7%, atunci băncile vor avea o taxă de 0,2% din active, iar pentru un ROBOR de peste 1,71 - 2,5% vor achita o taxă de 0,4% din active.

La un ROBOR la 3 și 6 luni de 2,51 - 3,%, taxa pe lăcomie va fi de 0,6% din active, iar la 3,01 - 3,5%, această taxă va fi de 0,9%.

Această măsură va fi inclusă într-un proiect de Ordonanță de Guvern, care se va aplica de la începutul anului viitor.

Marți, nivelul ROBOR la 3 luni era de 3,04%, iar la 6 luni de 3,34%.

Citește și: Discuție INCENDIARĂ, în sediul DNA, între Anca Jurma și Florentina Mirică! Jurma: Băi, deci e o armată de bărbați în această instituție! Ca șoarecii!

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de BNR.

De asemenea, Taxele pentru firmele din energie și telecom se vor majora de anul viitor, a reieșit din declarația făcută marți de Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, la Guvern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.