Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a declanșat SCANDALUL în Palestina: Americanii, ÎNFURIAȚI de refuzul acestora de a se întâlni cu vicepreședintele Mike Pence

palestina

Prin decizia de a nu se întâlni cu vicepreşedintele american Mike Pence în cursul vizitei pe care o va efectua la sfârşitul lui decembrie în Orientul Mijlociu, responsabilii palestinieni refuză "încă o dată" dialogul, a afirmat duminică secretarul său general adjunct, într-un comunicat, relatează AFP.

"Preşedintele (Donald Trump) i-a cerut vicepreşedintelui Pence să se deplaseze în regiune pentru a ne reafirma angajamentul de a acţiona împreună cu partenerii noştri din întreg Orientul Mijlociu pentru eradicarea extremismului care ameninţă speranţele şi visurile generaţiilor viitoare", a declarat Jarrod Agen.

Citește și: Conflictul Turcia-Israel escaladează. Netanyahu despre Erdogan: 'Nu iau lecţii de moralitate de la un lider care bombardează sate de kurzi'

"Este regretabil faptul că Autoritatea Palestiniană se îndepărtează încă o dată de ocazia de a discuta despre viitorul regiunii", a continuat el. "Administraţia rămâne hotărâtă în efortul său de a se ajunge la pace între israelieni şi palestinieni, iar echipa noastră pentru pace va acţiona din greu pentru a pune la punct un proiect", a mai spus oficialul american.

Un consilier al preşedintelui Autorităţii Palestiniene Mahmoud Abbas a afirmat sâmbătă că acesta nu se va întâlni cu vicepreşedintele Mike Pence, după decizia lui Donald Trump de a declara unilateral miercuri Ierusalimul drept capitală a Israelului.

"Nu va fi nicio întâlnire cu vicepreşedintele american în Palestina", a declarat pentru AFP Majdi al-Khalidi, consilier diplomatic al preşedintelui Abbas.

În a doua jumătate a lunii decembrie, vicepreşedintele Mike Pence este prevăzut să întreprindă un turneu în Israel şi Teritoriile Palestiniene.

"Vicepreşedintele este nerăbdător să se deplaseze în regiune pentru a se întâlni cu premierul (israelian, Benjamin) Netanyahu, şi cu preşedintele (egiptean, Abdel Fattah) Al-Sisi", a subliniat Jarrod Agen, conform Agerpres.

Citește și: Tensiune enormă între Turcia şi Israel. Erdogan: 'Stat terorist care omoară copii'

Mai mulţi responsabili din regiune au făcut şi ei cunoscut că nu se vor întâlni cu Mike Pence, spre deosebire de programul stabilit iniţial.

Papa Tawadros al II-lea al Bisericii Ortodoxe Copte din Egipt şi-a anulat sâmbătă întâlnirea cu vicepreşedintele american, după ce, cu o zi înainte, Ahmed el-Tayeb, marele imam al Universităţii Al-Azhar, instituţie influentă a islamului, anunţase o decizie similară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.