Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a descoperit băutura care previne diabetul - Consumul zilnic reduce riscul cu aproximativ 50%

diabet

Un studiu a arătat că un consum zilnic de ceai negru fermentat poate ajuta la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge şi la prevenirea diabetului de tip 2, boală asociată adesea cu obezitatea, notează EXQUIS.RO.

Experţii au studiat obiceiurile de a bea ceai şi riscul de diabet în rândul unor persoane din China. Potrivit Darik News, chinezii care beau ceai negru zilnic au avut un risc cu 53% mai mic de a dezvolta prediabet şi un risc redus cu 47% de a suferi de diabet de tip 2, comparativ cu persoanele care nu au băut niciodată ceai.

Prediabetul se referă la niveluri de zahăr din sânge care sunt mai mari decât cele normale, dar încă nu suficient de ridicate pentru ca afecţiunea să poată fi numită diabet.

Ceaiul negru din China care a trecut printr-un proces intens de fermentaţie este bogat în bacterii sănătoase sau probiotice care pot îmbunătăţi sănătatea intestinului.

Varianta fermentată, mai eficientă

Participanţii la studiu care au băut ceai zilnic au avut un risc cu 15% mai mic de prediabet şi un risc redus cu 28% de diabet de tip 2, comparativ cu cei care nu au băut niciodată ceai. Aceste beneficii sunt şi mai pronunţate în rândul persoanelor care beau ceai fermentat în fiecare zi.

Persoanele care suferă de diabet nu pot elimina excesul de glucoză în urină, astfel încât există riscul ca nivelul zahărului din sânge să crească. De asemenea, consumul de ceai îmbunătăţeşte rezistenţa la insulină. Diabeticii nu produc insulină sau sunt rezistenţi la efectele acesteia, dar este necesară pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Experţii au avertizat că sunt necesare mai multe studii înainte de a putea trage concluzii privind efectul asupra persoanelor cu diabet. Cercetătorii efectuează un studiu care analizează beneficiile ceaiului negru asupra controlului nivelului de zahăr din sânge la persoanele cu diabet de tip 2.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.