Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a folosit de un caz dramatic al unei fetițe pentru a fura banii din donații: polițiștii l-au prins și cu alte falsuri/ Video

fetita

Polițiștii din Capitală au efectuat două percheziții la domiciliul unui bărbat din Timiș. Acesta este suspect că s-a folosit de cazul unei fetițe, cu o boală extrem de gravă, pentru a strânge bani în numele acesteia. Cazul era real, însă fetița era din Rusia, nu din România, iar bărbatul ar fi strâns 25.000 de euro, până să fie prins.

”La data de 14 iunie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale – Sector 3 au pus în executare 2 mandate de percheziție domiciliară, în județul Timiș, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals informatic, prejudiciul creat fiind de aproximativ 25.000 de euro.

Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada decembrie 2022 – mai 2023, un bărbat ar fi postat pe mai multe site-uri un anunț umanitar, cuprinzând informații contrare datelor realității, respectiv, ar fi prezentat cazul unei minore ce suferă de o boală incurabilă. Astfel, bănuitul ar fi solicitat și încasat, de la 250 de persoane, diferite sume pentru a fi folosite la tratamentul specific.

În urma efectuării perchezițiilor au fost identificate și ridicate mai multe documente despre care există suspiciuni că sunt falsificate, telefoane mobile și unități de calculator, precum și trei cărți de identitate falsificate. De asemenea, au fost identificați și ridicați 5.000 de lei și un card în contul căruia se află 21.000 de lei, sume ce urmează a fi indisponibilizate.

Bărbatul, de 36 de ani, a fost condus la audieri, fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. Ulterior, acesta va fi prezentat magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale - Sector 3, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune (250 de acte materiale) și fals informatic.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului Poliției Județene Timiș.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.” arată Poliția Capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.