Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a fondat un nou partid în Brazilia! Formațiunea intenționează să lupte împotriva 'comunismului şi globalizării'

outerboundaries.weebly.com
brazilia

Preşedintele brazilian de extremă-dreaptă Jair Bolsonaro a fondat un nou partid politic, a relatat joi revista Exame, potrivit DPA.

Noua formaţiune, numită 'Alianţa pentru Brazilia', intenţionează să lupte împotriva "comunismului, globalizării şi oricărei ideologii care este contra ordinii naturale", a spus Bolsonaro la o ceremonie în capital Brasilia.

Fostul căpitan de armată intenţionează să conducă partidul cu unul dintre fiii săi, Flavio, care este senator în parlamentul federal.

Preşedintele şi-a părăsit recent fosta formaţiune, Partidul Social Liberal (PSL), din cauza unei dispute privind finanţarea campaniei.

Citește și: Ministrul securităţii interne din SUA insistă că zidul de la frontiera cu Mexic va fi construit

Pentru a participa la viitoarele alegeri, noul partid trebuie să adune 500.000 de semnături din cel puţin nouă din cele 26 de state din Brazilia. Listele trebuie apoi verificate şi certificate de Tribunalul Suprem Electoral.

Programul noului partid menţionează că "recunoaşte locul locul lui Dumnezeu în viaţa, istoria şi sufletul poporului brazilian" şi că sprijină dreptul de a deţine arme de foc.

Bolsonaro a obţinut victoria la alegerile din octombrie de anul trecut în mare parte pentru că s-a prezentat ca un independent capabil să scape Brazilia de criminalitate şi de corupţia care a acaparat mare parte din clasa politică în ultimii doi ani.

Corupţia a fost o temă majoră de campanie după scandalul Lava Jato în care s-a dovedit că unii politicieni au primit mită în schimbul unor contracte cu gigantul petrolier de stat Petrobras.

Noul preşedinte a stârnit numeroase controverse prin declaraţii rasiste şi homofobe şi din cauza simpatiei exprimate pentru dictatura militară din Brazilia din perioada 1964-1985

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.