Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a înregistrat primul deces din cauza COVID-19 în America Centrală

Twitter
covid 19 coronavirus

Un bărbat în vârstă de 64 de ani care a contractat noul coronavirus a murit în Panama, acesta fiind primul deces provocat de COVID-19 în America Centrală, a declarat ministrul Sănătăţii din această ţară, Rosario Turner, potrivit AFP, scrie Agerpres.

Turner a confirmat că, până în prezent, opt persoane au fost infectate cu COVID-19 în acest stat. Una dintre acestea "se află la terapie intensivă, iar alta, din păcate, a decedat", a declarat ministrul în cadrul unei conferinţe de presă organizată în capitala Ciudad de Panama.

Victima, care suferea şi de diabet, a decedat duminică, a precizat ministerul.

Celelalte şapte persoane infectate cu coronavirus au vârste cuprinse între 29 şi 59 de ani, iar şase dintre acestea au călătorit în străinătate, mai ales în Franţa, Spania, Statele Unite şi Cuba.

Panama este a doua ţară din America Centrală care a raportat cazuri de infectare cu noul coronavirus, după Costa Rica, unde au fost identificate 13 persoane contaminate, dintre care trei americani.

Guvernul din Panama a dispus închiderea până la data de 7 aprilie a tuturor şcolilor din regiunile cele mai afectate de epidemie.

Ministerul Sănătăţii, care s-a angajat să ofere informaţii cu privire la evoluţia stării de sănătate a fiecărei persoane confirmate cu COVID-19, a solicitat populaţiei "să rămână calmă şi să urmeze protocoalele de prevenţie".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.