Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a întors roata! Moscova acuză Chișinăul de limitare a statutului limbii ruse în Republica Moldova: Să nu denatureze faptele

rador
Maria Zaharova

Ministerul rus de Externe acuză autoritățile de la Chișinău de tentativa de limitare a statutului limbii ruse în R.Moldova și excluderea acestuia din viața socio-politică. În acest sens, Moscova solicită Maiei Sandu să-și îndeplinească promisiunile electorale și să depună tot efortul pentru ca utilizarea limbii ruse în R.Moldova „să fie la nivelul cuvenit”, conform deschide.md.

Într-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al MAE-ului rus, Maria Zaharova, vine cu o reacție la anunțul președintelui Maia Sandu, care a declarat că nu vrea să asculte lecții de democrație de la cei care nu au nimic în comun cu democrația, făcând referire la acuzațiile aduse de purtătorul de cuvânt al MID-ului rus, Maria Zaharova, cu privire la faptul că noul Cod Electoral ar discrimina populația vorbitoare de limbă rusă din R. Moldova. Astfel, Moscova aduce exemple în care Chișinăul „a restricționat accesul la sursele mass-media finanțate de Rusia”, „a interzis panglica Sf.Gheorghe”, dar și „a interzis tipărirea buletinelor de vot în limba rusă”.

În condițiile în care autoritățile moldovenești întreprind acțiuni de limitare a statutului limbii ruse și excluderea lui din viața socio-politică, să vărbești despre «respect și grija» față de populația rusofonă nu este normal”, susține Moscova.

În acest sens, MAE-ul rus a solicitat conducerii R.Moldova „să nu denatureze faptele”, dar să se concentreze asupra îndeplinirii promisiunilor electorale pentru ca „utilizarea limbii ruse să fie la un nivel cuvenit”.

Cu o reacție la acest mesaj a venit purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Daniel Vodă. Oficialul a atras atenția asupra multiplelor falsuri cu care operează Moscova. Astfel, Vodă precizează că autoritățile de la Chișinău nu luptă „cu limba rusă”, ci cu „propaganda rusă” – una pro-război și care justifică acțiunile agresorului rus din Ucraina.

„Dear Maria, I fixed it for you (Dragă Maria, am corectat pentru tine – trad.)”, a scris Daniel Vodă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.