Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a intrat în 'NOUA ERĂ' a tarifelor RCA libere: Prețuri de referință anunțate de ASF

www.romaniatv.net
poliță RCA

Ziua de vineri, 19 mai, vine cu preţuri ale poliţelor de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto libere, dar şi cu o grilă de preţuri orientative fixată de Autoritatea de Supraveghere Financiară. Aceste tarife sunt introduse după şase luni de îngheţ, printr-o decizie a fostului Guvern. Hotărârea a fost luată la presiunea patronilor de firme de transport.

Vezi AICI tabelele cu tarifele!

Acest lucru s-a produs și cu ajutorul Comisiei Europene, care nu a mai prelungit perioada de îngheţare, existând informaţii legate de pericolul unei proceduri de infringement din cauza intervenţiei Executivului pe o piaţă liberă şi cu actori 100% privaţi. Piaţa RCA, însă, va fi în curând schimbată de o nouă lege, aflată la un pas de forma finală în Parlament.

Citește și: Dezvăluiri BOMBĂ: Cum ar fi primit fostul iubit al Ioanei Băsescu milioane de euro de la RCS&RDS

Pentru o poliţă RCA încheiată pe un an de zile de persoanele cu vârsta între 31 şi 40 de ani, ce deţin un autoturism cu capacitatea cilindrică cuprinsă între 1.201 şi 1.400 cmc, este 506 lei.

Potrivit cifrelor anunţate de ASF, pentru persoane juridice ce deţin un autoturism cu capacitate cilindrică între 1.401 şi 1.600 cmc, tariful de referinţă este 957 de lei, faţă de un tarif de primă maxim de 992 lei (-4%).

Pentru autovehiculele destinate transportului de marfă (persoane juridice) cu masa de peste 16 tone, tariful de referinţă este 7.314 lei, mai mic cu 3% faţă de tariful de primă maxim stabilit pentru această categorie (7.534 lei).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.