Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a lămurit misterul extratereștrilor din Peru - Ce sunt de fapt misterioasele obiecte

Până la urmă, extratereștrii nu au fost descoperiți în America de Sud. Figurinele asemănătoare unor păpuși, ale căror fotografii au devenit virale pe internet anul trecut, sunt doar atât - păpuși, potrivit oamenilor de știință.

Controversatele artefacte au fost confiscate de către agenții vamali peruani în octombrie și erau destinate "unui cetățean mexican", potrivit Associated Press.

Jurnalistul mexican și autointitulat "OZN-ist" Jaime Maussan a adus obiecte frauduloase neidentificate similare în fața Congresului mexican în septembrie anul trecut, susținând că acestea au fost recuperate în apropierea vechilor Linii Nazca din Peru și datate cu peste 700 de ani în urmă.

Maussan s-a prezentat din nou în fața congresului mexican în noiembrie, o echipă de medici confirmând că trupurile erau ale unor organisme care au trăit cândva.

"Niciunul dintre oamenii de știință nu spune că [rezultatele studiului] dovedesc că sunt extratereștri, dar eu merg mai departe", a declarat Maussan, potrivit Reuters.

content-image

Experții de la biroul procurorului din Peru au analizat păpușile confiscate, iar arheologul legist Flavio Estrada a prezentat vineri rezultatele descoperirilor lor în cadrul unei conferințe de presă pentru Ministerul peruan al Culturii.

"Nu sunt extraterestre, nu sunt intraterestre, nu sunt o nouă specie, nu sunt hibrizi, nu sunt niciunul dintre lucrurile pe care acest grup de pseudo-științifici care, de șase ani, le prezintă cu aceste elemente", a declarat Estrada.

Păpușile umanoide cu trei degete erau alcătuite din oase de animale și de oameni de pe Pământ asamblate cu lipici sintetic modern, a detaliat Estrada. Nu este prima dată când lui Maussan i se demontează un cadavru din altă lume - el a făcut afirmații similare în 2017.

"Culturile noastre din trecut au făcut Machu Picchu, culturile noastre din trecut au făcut Liniile Nazca, nu au avut nevoie de niciun ajutor extraterestru pentru a face acest lucru. Cei care au promovat acest lucru au un interes economic, un alt fel de interes", a declarat Estrada. "Ceea ce am prezentat aici este știință, nu pseudoștiință".

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.