Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a lansat TESTUL pentru a măsura pregătirea românilor pentru perioade mai grele

stres

Asociaţia CFA România lansează testul independenţei financiare, cu scopul de a afla cât de mult se pot baza românii pe resursele proprii şi cât sunt de pregătiţi pentru perioade dificile din punct de vedere economic, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al organizaţiei, testul face parte din campania de educaţie financiară, Generaţia I, iar utilizatorii îl pot efectua online, gratuit, la adresa https://generatiaindependenta.ro/testeaza-ti-independenta/.

Conform analiştilor din comunitatea CFA Romania, indicele de încredere macroeonomică a scăzut în luna februarie 2020, chiar la începutul perioadei în care ţara a devenit semnificativ afectată de criza COVID-19. Astfel, pentru următoarele 12 luni, aceştia anticipează o depreciere a leului şi o rată a inflaţiei cu valoare medie de 3,67%.

În contextul instabilităţii economice, Asociaţia CFA Romania consideră importantă educaţia financiară. Aceasta ajută la înţelegerea mecanismelor de bază în vederea obţinerii independenţei financiare sau, în condiţii extreme, de gestionare eficientă a resurselor limitate de care dispune fiecare om. Testul, realizat de specialiştii Asociaţiei CFA România, oferă şi recomandări ale acestora în funcţie de rezultatele obţinute.

Citește și: Streinu Cercel solicită convocarea CSAT: 'E momentul ca președintele României să se implice în mod direct. Nu mai avem timp'

"Pandemia nu are doar urmări asupra sănătăţii, ci şi asupra economiei. Când am lansat campania Generaţia I, în 2019, comunicam deja că sunt semne ale unei viitoare recesiuni şi subliniam importanţa educaţiei financiare pentru a înţelege cum obţinem independenţa sau, cel puţin, cum limităm gradul dependenţei de factori externi.

Acum, în contextul răspândirii COVID-19, este cu atât mai important să ştim ce facem cu resursele pe care le avem, cum le drămuim. Încurajăm oamenii să facă testul, să afle dacă şi unde sunt vulnerabili şi să ia măsuri, cât de mici. Chiar dacă această perioadă grea ne-a prins nepregătiţi, nu e târziu să facem paşi în direcţia potrivită", a declarat Adrian Codîrlaşu, preşedintele Asociaţiei CFA România.

Asociaţia a lansat, în 2019, o iniţiativă la nivel naţional, comunicând importanţa obţinerii independenţei financiare la orice vârstă, indiferent de venit. Denumită Generaţia I, aceasta vine pe un fond al gradului scăzut de educaţie financiară printre români, fiind printre cele mai mici din ţările europene. Testul prin care utilizatorii află nivelul dependenţei de factori externi se regăseşte pe website-ul campaniei, alături de podcast-uri în care sunt detaliate instrumentele financiare utile şi recomandări ale specialiştilor.

Asociaţia CFA România este organizaţia profesioniştilor în investiţii din România, în mare parte deţinători ai titlului Chartered Financial Analyst (CFAŽ), calificare administrată de CFA Institute (USA). Asociaţia CFA România este una dintre cele peste 159 de societăţi membre ale CFA Institute, şi are misiunea de a promova interesele specialiştilor în investiţii şi de a menţine standarde ridicate de integritate şi excelenţă profesională.

În prezent, Asociaţia CFA România are peste 248 de membri, deţinători ai titlului de Chartered Financial Analyst (CFA) sau candidaţi pentru unul din cele 3 niveluri ale examinării care conduce la acordarea acestui titlu. Profesioniştii care sunt membri ai Asociaţiei CFA România lucrează pentru instituţii de reglementare, instituţii supranaţionale, instituţii bancare, firme de asigurări, firme de intermediere de valori mobiliare, firme de asset management, fonduri de pensii, firme de consultanţă, sectorul public, instituţii de învăţământ, companii care activează în diverse sectoare economice etc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.