Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a LĂSAT CU AMENDĂ: CNCD a sancționat o asociație GAY pentru că a DEFĂIMAT ortodoxia

Inquam Photos/ Octav Ganea
PRIDE PARADE gay parade

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a amendat cu 2.000 de lei Asociația Pride România pentru spectacolul de teatru de la Cluj-Napoca „Eu sunt! Şi?”, deoarece piesa a defăimat religia ortodoxă. Spectacolul a fost prezentat în cadrul Săptămânii Mândriei din vara acestui an, conform Mediafax.

Președintele Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Astalosz, a precizat pentru MEDIAFAX, că Asociația Pride România a fost amendată cu 2.000 de lei pentru spectacolul „Eu sunt! Şi?”, pentru că a defăimat religia ortodoxă.

Citește și: BREAKING: CSM a SUSPENDAT judecata acțiunii disciplinare a procurorului din cazul Caracal, Ovidiu Popescu

Spectacolul a fost prezentat în luna iunie, în cadrul festivalului „Săptămânii Mândriei”. În spectacol, actorii sunt pe jumătate îmbrăcați cu haine bisericești și folosesc, drept masă, o icoană.

Organizatorii au precizat, la acel moment, că piesa „Eu sunt! Şi?” abordează problema identităţii sexuale prin prisma ambelor tabere, pro/contra, într-o cheie ironică şi aproape autoironică, spectacolul fiind un colaj de idei, rezultatul unei introspecţii individuale şi colective.

Și Patriarhia Română a reacționat, în vara acestui an, și a criticat spectacolul.

„Conţinutul indecent al acestei reprezentaţii include folosirea batjocoritoare a unor simboluri religioase creştine, mesajul transmis fiind unul deliberat blasfemiator. Asemenea atitudini jignitoare la adresa covârşitoarei majorităţi a românilor, etichetarea negativă a credincioşilor creştini, ofensarea repetată a sentimentelor religioase dezbină societatea şi denotă intoleranţă tocmai din partea acelora care fac apel în mod insistent la toleranţă. Considerăm că este vorba de un act de propagandă ideologică anticreştină, care nu poate fi scuzat sub pretextul unei manifestări aşa-zis artistice”, se arată în reacția Patriarhiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.