Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a prelungit starea de urgenţă în Tunisia odată cu apropierea alegerilor

Tunisia

Starea de urgenţă la nivel naţional în Tunisia, declarată după un atac în capitală în 2015, va fi prelungită cu şapte luni, informează marţi dpa. Decizia a fost luată după consultări ale preşedintelui Beji Caid Essebsi cu prim-ministrul şi preşedintele parlamentului tunisian, potrivit unui comunicat prezidenţial. Ea va intra în vigoare la 12 martie, conform Agerpres.

Starea de urgenţă a fost iniţial decretată după un atac în care au fost ucişi 12 membri ai gărzii prezidenţiale la Tunis în noiembrie 2015. Decizia de marţi marchează cea mai lunga extindere. Anterior, prelungirile stării de urgenţă au variat de la una la trei luni.

Tunisia se pregăteşte pentru primele sale alegeri municipale după revolta din 2011. Ele vor avea loc pe 6 mai. Tunisia este pe larg văzută ca singura poveste de succes a democraţiei în ţările unde au avut loc revoltele Primăverii Arabe în 2010-2011. Ţara a fost afectată de o încetinire economică, rezultat al tulburărilor urmate după revolta împotriva dictatorului Zine El Abidine Ben Ali şi consecinţelor atacurilor comise de insurgenţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.