Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-A PRINS și OMS: Anotimpurile nu influențează evoluția coronavirusului

Linkdin
coronavirus

OMS s-a prins tardiv, după ce, în plină vară, epidemia de coronavirus încă își face de cap. Anotimpurile nu par să aibă vreun impact asupra evoluţiei pandemiei de coronavirus, susţine Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), avertizând că oamenii nu trebuie să aibă iluzia că sunt protejaţi pe durata verii, conform Mediafax.

"Sezonul nu pare să aibă efecte asupra transmiterii virusului", a declarat marţi Margaret Harris, un purtător de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, conform Mediafax.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Ludovic Orban anunță MĂRIRI de salarii în DSP-uri și detașări fără voia medicilor

Reprezentatul OMS a exemplificat prin faptul că printre ţările afectate grave în acest moment se numără SUA, unde este vară, şi Brazilia, unde este iarnă. "Se pare că este o idee persistentă că virusul este sezonier, dar trebuie să avem cu toţii în minte ideea că este vorba de un nou virus şi, chiar dacă este unul de tip respirator, acestea fiind sezoniere, acesta se comportă diferit", a subliniat Margaret Harris, citată de cotidianul Le Figaro.

Până în prezent, la nivel mondial au fost raportate 16,4 milioane de cazuri de coronavirus şi 654.327 de decese, potrivit datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins (SUA).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.