Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a publicat în Monitorul Oficial noua lege pentru prevenirea şi combaterea dopajului în sport

Radu Pop
twitter.com
dopaj

Legea nr. 310 din 23 decembrie 2021 privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport a fost promulgată de către preşedintele Klaus Iohannis şi publicată în Monitorul Oficial nr. 1229 din 27.12.2021, devenind astfel noul instrument al activităţii de bază a Agenţiei Naţionale Anti-Doping.

Publicarea şi intrarea în vigoare a acestei legi face ca anul care tocmai se încheie să fie unul al unor profunde modificări în activitatea de prevenire şi combatere a dopajului, după ce în vară a fost revizuită şi legea privind prevenirea şi combaterea producerii şi traficului ilicit de substanţe dopante, notează anad.gov.ro.

Pentru instituţie, aceasta înseamnă că are acum la dispoziţie toate mijloacele legale pentru a-şi îndeplini misiunea. În plus, asigură deplina conformitate cu standardele aplicate la nivel global prin înglobarea prevederilor celei mai noi versiuni a Codului Mondial Anti-Doping elaborat de către Agenţia Mondială Anti-Doping (WADA).

Totodată, noua lege mai înseamnă pentru ANAD şi un nou pas spre modernizarea instituţională, prin măsuri de reorganizare în vederea eficientizării şi reducerii la minim a inconvenientelor birocratice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.