Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a redeschis pentru pacienţi non-COVID ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie - TBC din Baia Mare

Inquam Photos/ Octav Ganea
isoleta coronavirus

Spitalul de Pneumoftiziologie - TBC din municipiul Baia Mare a redeschis un ambulatoriu destinat pacienţilor care solicită servicii medicale specifice, în condiţiile în care în ultimele luni nu s-a asigurat accesul acestora deoarece unitate medicală a îngrijit bolnavi de COVID-19, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul unităţii medicale, Gabriela Hofer.

"Spitalul oferă în ambulatoriu servicii medicale interne, paraclinice cum ar fi CT, EKG, radiografii, spirometrii şi o gamă variată de analize medicale(...) Accesul în spital este strict controlat prin cortul de triaj, fiind realizate circuite separate, practic au fost luate toate măsurile specifice pentru a exclude o posibilă infectare a potenţialilor pacienţi care nu au COVID -19 (...) În cadrul spitalului deţinem două secţii funcţionale pediatrie acuţi şi cronici şi o secţie TBC. Deschiderea ambulatoriului a fost avizată de Direcţia de Sănătate Publică Maramureş care a indicat modul de organizare, inclusiv a circuitelor interne", a spus Gabriela Hofer.

Directorul unităţii medicale a mai precizat că pacienţii afectaţi de COVID-19 au fost alocaţi la etajul III al clădirii, accesul pe palier fiind separat.

"La etajul III au fost alocaţi pacienţii afectaţi de COVID-19, iar aceştia beneficiază de acces separat din momentul intrării în spital până la părăsirea spitalului", a declarat Gabriela Hofer.

Potrivit acesteia, accesul pacienţilor în ambulatoriu se face numai în baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie sau prin camera de gardă în cazul situaţiilor complicate, în ambele situaţii numai prin trecerea efectuată la cortul de triaj.

Spitalului de Pneumoftiziologie-TBC Baia Mare este spital de primă linie în cazul tratării bolnavilor afectaţi de COVID -19 şi este finanţat de municipalitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.