Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a stabilit! Când vor discuta magistrații CSM suspendarea judecătoarei care l-a trimis după gratii pe Dan Voiculescu

camelia bogdan

Secția de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii va discuta joi propunerea de suspendare a judecătoarei Camelia Bogdan. Discuțiile vin după ce Camelia Bogdan, cunoscută ca fiind judecătoarea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare a contestat excluderea sa din magistratură pe motiv că ar fi nelegală, scrie Hotnews.

Citește și: Premierul Viorica Dăncilă, tăiere de panglică, la sat. Anunţul spectaculos făcut alături de ministrul Daea

Camelia Bogdan arată, în recursul înaintat, că excluderea sa este o decizie ilegală și acuză faptul că nu i s-a respectat dreptul la apărare. Ea ar urma să fie suspendată din funcție până la o decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție privind recursul.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Fostul procuror Mircea Negulescu, audiat la Parchetul General

Bogdan, care între timp a fost transferată disciplinar la Curtea de Apel Târgu Mureș, a fost acuzată că a intrat în locul unui coleg care dispusese citarea unor martori cu mandate de aducere.

”Am judecat un rechizitoriu aflat pe rolul Curții de Apel București. Este vorba despre falimentul firmei Ultra Pro Computers. Colegiul de Conducere mi-a repartizat acest dosar prin hotărâre și se punea problema dacă se prezintă martorii, dacă trebuie să-i audiez sau să-i trimit acasă. Nu există niciun temei legal ca să-i trimit acasă odată prezenți în fața instanței. Eu i-am audiat, am aplicat principiile continuității și nemijlocirii astfel cum au fost transpuse în jurisprudența CEDO, care obligă ca judecătorul care audiază nemijlocit probele să dispună soluția, și am fost exclusă din magistratură. Practica la noi este ca aceste dosare să se amâne. Practica CEDO este ca aceste dosare să nu se tergiverseze, iar soluția să fie pronunțată de un judecător care a administrat probele. De aceea eu nu am nicio emoție. Mă duc la Înalta Curte și, dacă în cel mai rău caz se va aplica o sancțiune, defilez la CEDO", declara Camelia Bogdan pentru HotNews.ro, după excluderea din magistratură.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.