Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a stabilit finala US Open: Gauff – Sabalenka - Semifinala Gauff – Muchova a fost întreruptă de activişti de mediu

Foto Facebook
coco gauff

Sportivele Coco Gauff (SUA), locul 6 WTA, şi Arina Sabalenka (Belarus), numărul 2 mondial, îşi vor disputa trofeul la turneul de grand slam US Open, ele trecând în semifinale de Karolina Muchova, respectiv Madison Keys, potrivit news.ro.

Sabalenka a trecut în semifinale de americanca Keys, numărul 17 mondial, scor 0-6, 7-6 (1), 7-6 (5), în două ore şi 32 de minute.

Gauff a învins-o pe sportiva cehă Karolina Muchova, locul 10, WTA, cu scorul de 6-4, 7-5, în două ore şi trei minute. Activiştii pentru climă au întrerupt timp de aproape o oră semifinala dintre americanca Coco Gauff şi Karolina Muchova. În timp ce Gauff conducea cu un set şi avea serviciul în debutul celui de-al doilea set, a început o agitaţie în zona superioară a stadionului Arthur Ashe.

Stacey Allaster, directorul executiv al Asociaţiei de Tenis Profesionist al Statelor Unite (USTA), a declarat pentru ESPN că incidentul a implicat trei manifestanţi pentru climă. Ulterior, USTA a emis un comunicat în care a precizat că patru persoane au fost reţinute de poliţia din New York. "Trei dintre cei patru protestatari au fost escortaţi în afara stadionului fără alte incidente", se arată în comunicatul USTA. "Cel de-al patrulea protestatar şi-a lipit picioarele goale de podeaua bolului de scaune. "Din cauza naturii acestei acţiuni, a fost nevoie de NYPD şi de personal medical pentru a-l scoate în siguranţă pe acest individ din stadion". Fotografiile de la faţa locului arătau protestatari care purtau tricouri cu mesajul "End Fossil Fuels".

La ediţia din acest an a turneului de grand slam, câştigătoarea trofeului va obţine 3 milioane de dolari, iar finalista învinsă 1,5 milioane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.