Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a stins un simbol al clubului Napoli

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Antonio Juliano, care s-a stins cu doar câteva zile înainte să împlinească 81 de ani, a fost unul dintre simbolurile din istoria clubului Napoli, alături de Diego Maradona, pe care, de altfel, l-a adus pe San Paolo.

Pentru toată lumea din Napoli era "Totonno". Antonio Juliano, care s-a stins cu doar câteva zile înainte să împlinească 81 de ani, a fost unul dintre simbolurile din istoria clubului Napoli, alături de Diego Maradona, pe care, de altfel, l-a adus pe San Paolo, conform Mediafax.

Juliano a fost, de asemenea, primul napoletan care a fost convocat la echipa națională. A participat la trei Cupe Mondiale: Anglia '66, Mexic '70 și Germania '74. A avut 394 de prezențe în prima echipă a lui Napoli și 26 de goluri în 17 sezoane, din 1961 până în 1978. După ce a agățat ghetele în cui, a devenit manager. În spatele biroului a continuat să facă istorie: a adus la Napoli un jucător uriaș, Maradona.

Juliano era originar din San Giovanni a Teduccio și ar fi împlinit 81 de ani pe 26 decembrie. La meciurile din Serie A din runda următoare se va păstra un minut de reculegere în memoria lui.

"S-a dus unul dintre protagoniștii uneia dintre cele mai glorioase pagini ale fotbalului italian", a declarat președintele federal Gabriele Gravina: "Campion european, vicecampion mondial, jucător de calitate și imaginație în slujba clubului său și a echipei naționale, la Napoli a reprezentat o instituție mai întâi ca jucător și apoi ca manager. În memoria lui Juliano, pe toate terenurile se va păstra un minut de reculegere înaintea meciurilor din weekend (inclusiv a celor amânate de luni).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.