Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a terminat campania electorală! Nicușor Dan: 'Mă aștept undeva la 10 - 15 avarii pe zi. Nu am spus că bucureștenii vor avea instant apă caldă'

Adevarul
Nicusor Dan

Noul primar al Capitalei, Nicușor Dan, spune că nu a promis că bucureștenii vor avea instant apă caldă. Până în februarie noul primar se așteaptă la 10-15 avarii zilnice la care se va interveni, iar după aceea începe înlocuirea rețelei, care va dura 6-7 ani.

Întrebat la Digi24 despre căldura și furnizarea apei calde în Capitală, Nicușor Dan a spus că sunt două faze: până în februarie și după februarie.

„Până în februarie trebuie să fim suficient de rapizi astfel încât să reușim să reparăm sutele de avarii care vor apărea în această perioadă. Mă aștept undeva la 10 - 15 avarii pe zi. Am avut azi o întâlnire cu conducerea Termoenergetica, cu fosta conducere, mi-au spus că au materialele, echipe și echipamente. O să vedem în aceste zile la fața locului cum se lucrează”, a declarat primarul.

Nicușor Dan anunță controale masive la terase: 'Acolo o să intervenim în forță'

Primul lucru pe care îl va rezolva, a spus Nicușor Dan, este problema telefoanelor la care „nu răspunde nimeni”, iar bucureștenii nu reușesc să obțină informații despre intervenții.

„Nu am spus că vor avea instant apă caldă. Va fi un management de avarie plus o comunicare foarte bună cu bucureștenii. Din februarie urmează chestiunea de fond, înlocuirea rețelei”, a adăugat Nicușor Dan.

Întrebat cât va dura această etapă, Nicușor Dan a spus că 6 - 7 ani, însă specialiștii au identificat zonele cele mai problematice și lucrările vor începe acolo: „O să lucrăm în trei schimburi, în weekenduri acolo unde va fi afectat traficul. O să vedeți că o să avem echipe care o să lucreze zi și noapte pentru ca disconfortul să fie redus”.

Răspunzând la o altă întrebare, Dan a spus că trebuie înlocuiți circa 1.000 de kilometri de conductă, ceea ce costă „undeva la 1 miliard și jumătate de euro”, din care municipalitatea are o treime.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.