Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a terminat luna de miere pentru Joe Biden: probleme grave așteaptă la colț

T-online
Joe Biden

La o lună de mandat, preşedintele american Joe Biden este pe care să îşi asigure un program economic de salvare mai mare decât cel din timpul crizei financiare din 2009. În plus, Biden a reuşit să anuleze politicile predecesorului său Donald Trump, de la cele privind schimbările climatice la interdicţiile de călătorie, în timp ce rata zilnică de distribuire a vaccinurilor pentru Covid-19 a crescut, transmite Reuters.

Citește și: Valeriu Gheorghiță anunță când se va renunța la purtarea măștii în România

Aceasta a fost însă partea uşoară. Strategia mai largă a democraţilor – să evite luptele politice pe care nu le pot câştiga, să se concentreze pe politici atrăgătoare pentru alegători şi să ignore în mare parte atacurile republicanilor – vor deveni tot mai dificile în lunile următoare, afirmă democraţi şi republicani, chiar dacă milioane de oameni sunt vaccinaţi, iar economia îşi revine, informează News.ro.

”Au unele probleme care aşteaptă chiar după colţ”, a spus Jim Manley, care a fost principalul consilier al fostului lider al majorităţii democrate din Senat, Harry Reid.

Biden a făcut multe dintre schimbările pentru care are autoritate prin decrete. Între problemele viitoare se află promovarea unor legi faţă de care democraţii sunt divizaţi, cum ar fi reducerea datoriilor studenţeşti, majorări de taxe şi restricţii în industria energiei.

Apoi, mai sunt probleme care au definit conflictele politice americane pe parcursul unei generaţii, precum poate obţine cetăţenie, cât de uşor ar trebui să fie să votezi, dacă guvernul trebuie să plătească pentru asistenţa medicală şi cine ar trebui să aibă dreptul să poarte armă.

Între timp, multe dintre problemele dificile, de la tarifele comerciale impuse Chinei la supravegherea sectorului tehnologiei, sunt încă analizate de Casa Albă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.