Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a trezit Ciorbea: Avocatul Poporului dă o lovitură grea ACL

avocatul poporului

Avocatul Poporului, institutie conduse de Victor Ciorbea, da o lovitura grea opozitiei, ce-i drept la spartul targului. Mai multi reprezentanti ai opozitiei, in special din PNL i-au cerut Avocatului poporului sa conteste la Curtea Constitutionala ordonanta de urgenta care permitea alesilor locali sa treaca de la un partid la altul fara sa isi piarda mandatul. Insa raspunsul lui Victor Ciorbea vine abia acum, la doar o zi dupa ce termenul in care migratia politica putea fi facut a expirat.

Mai mult decat atat, nici macar acum in al XII-lea ceas Avocatul Poporului nu le da satisfactie celor din opozitie, mai mult decat atat el subliniaza intr-un comunicat de presa ca este la latitudinea institutiei ce sesizari trebuie sa faca si ce nu.

Citeste si: HARTA TRASEISMULUI - Cei 3.000 care s-au culcat cu Iohannis și s-au trezit cu Ponta
"Aşa cum am subliniat şi în alte ocazii, Legea nr. 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului nu stabileşte pentru Avocatul Poporului obligativitatea sesizării Curţii Constituţionale, aceasta fiind o atribuţie pe care legiuitorul a lăsat-o la latitudinea sa", se arata in sursa citata.
Avocatul Poporului sublinaza ca nu a dorit sa fie implicat in "controverse partizane", astfel argumentand faptul ca nu a sesizat CCR cu privire la ordonanta migratiei politice.
"Mai mult, petiţia formulată vizează în special raporturile dintre autorităţile publice, aspecte ale funcţionării democraţiei constituţionale care presupun o analiză şi o abordare cu predilecţie politică, ceea ce ar obliga Avocatul Poporului să-şi depăşească poziţia sa de neutralitate şi de obiectivitate şi să se implice în controverse partizane", se mai arata in comunicatul Avocatului Poporului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.