Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a VOTAT! Șeful serviciului secret al Ministerului de Interne, numit de ministru cu avizul CSAT

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam vot parlament vot

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat marţi proiectul de lege pentru aprobarea OUG privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Direcţiei Generale de Protecţie Internă a Ministerului Afacerilor Interne, cu un amendament care prevede că ministrul de Interne este cel care numeşte şeful acestei structuri.

Victor Ponta rupe tăcerea: 'Faimosul pact de coabitare' cu Băsescu, NEGOCIAT de Liviu Dragnea


Proiectul privind adoptarea OUG nr.76/2016 referitoare la înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Direcţiei Generale de Protecţie Internă a Ministerului Afacerilor Interne are ca obiect de reglementare înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea DGPI, ca structură specializată cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, cu personalitate juridică, urmând a se desfiinţa Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

SCANDAL în Parlament: Liviu Dragnea, acuzat că vrea să își facă propriul serviciu secret / UPDATE


Potrivit proiectului, directorul general al Direcţiei Generale de Protecţie Internă este cadru militar în activitate, numit în funcţie de către ministrul Afacerilor Interne, cu avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Această prevedere a fost introdusă printr-un amendament adoptat în comisiile de specialitate. 

"Controlul asupra activităţii Direcţiei Generale de Protecţie Internă este exercitat de Parlamentul României, prin comisiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Direcţia Generală de Protecţie Internă este structură specializată cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, cu personalitate juridică, ce desfăşoară activităţi de identificare, contracarare şi înlăturare a ameninţărilor, vulnerabilităţilor şi factorilor de risc la adresa informaţiilor, patrimoniului, personalului, misiunilor, procesului decizional şi capacităţii operaţionale ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a celor care pot duce la tulburarea gravă a ordinii publice", se mai arată în proiectul amintit.

Legea pentru aprobarea OUG nr.76/2016 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea DGPI a Ministerului Afacerilor Interne a fost adoptată cu 174 de voturi "pentru", 81 "împotrivă" şi 18 abţineri. Senatul este for decizional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.