Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL în Parlament: Liviu Dragnea, acuzat că vrea să își facă propriul serviciu secret / UPDATE

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea Sorin Grindeanu parlament

UPDATE: Legea pentru aprobarea OUG nr.76/2016 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea DGPI a Ministerului Afacerilor Interne a fost adoptată cu 174 de voturi "pentru", 81 "împotrivă" şi 18 abţineri. Senatul este for decizional.

*

Scandal în plenul Camerei Deputaţilor pentru proiectul de lege care stabileşte cine numeşte conducerea serviciului secret al Ministerului de Interne. Faţă de forma iniţială, proiectul a ajuns cu amendamente în plen, ceea ce a făcut deputaţii opoziţiei să îl acuze pe Liviu Dragnea că vrea să îşi facă propriul serviciu secret, informează Antena3.

Șeful DGPI nu mai e numit de premier, ci de ministrul de Interne. Amendamentul a fost adoptat, la începutul lunii martie, în comisia de administrație din Camera Deputaților. Amendamentul a fost depus la Ordonanța privind funcționarea Direcției Generale de Protecție Internă a Ministerului Afacerilor Interne, și fost inițiat de PSD.

Cornel Coca Constantinescu are prima șansă să preia conducerea ASF

OUG 76/2016 prevede că „directorul general al Direcției Generale de Protecției Internă este cadru militar în activitate, numit în funcție prin decizie a primului ministru, la propunerea ministrului Afacerilor Interne, cu avizul Consiliului Suprem de Apărare a Țării”.

„Scoaterea din circuit a premierului Grindeanu arată că domnul Dragnea dorește să-și subordoneze acest serviciu și să-l transforme într-un serviciu politic. Practic, se dorește reîntoarcerea în structuri a unor ofițeri de informații care nu vor fi în serviciul public, ci în serviciul domnului Dragnea”, a declarat deputatul PNL Florin Roman.

Votul final va fi dat în plenul Camerei Deputaților, iar Senatul e for decizional în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.