Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-au aflat CONDIȚIILE pe care Dragoș Pătraru le-a pus celor de la TVR: Cum face bani pentru emisiune / VIDEO

dragos-patraru-dsc2657-starea-natiei

Dragoş Pătraru a plecat cu scandal de la Digi 24 după un conflict extrem de dur cu unul dintre şefii postului, Cosmin Prelipceanu. Jurnalistul nu a rămas prea mult fără serviciu. A revenit la TVR după un an de la despărţirea de postul public.

Citește și: VIDEO REVOLTĂTOR! Cum au fost umilite angajatele unei fabrici din România de patronul străin

Emisiunea lui Pătraru va începe pe TVR 1 pe data de 4 septembrie, de la ora 22:30. Şeful TVR, Irina Radu a anunţat de ce s-a decis readucerea lui Pătraru. "TVR a avut rezultate de audiență foarte bune, cât timp Starea nației a fost în grila noastră de programe. Este foarte important să înțelegem, noi, toți cei din TVR, că primim bani de la bugetul public pentru a-i informa, pentru a-i educa, pentru a-i distra pe oameni și pentru a fi o platformă neutră de dezbateri. Iar prima condiție pentru a realiza efectiv aceste funcții este să-i facem pe oameni să se uite la programele noastre. Altfel nu vom avea pe cine educa și informa. Abia atunci putem spune că ne îndeplinim minsiunea publică. Este ceea ce încerc să fac la TVR împreună cu echipa mea, prin aducerea unor vedete și a unor producții care să pozitioneze televiziunea publică la un nivel demn de o instituție care se află în casele românilor de peste 60 de ani”, a spus Irina Radu, conform TVR.

Citește și: Milionar celebru divorțează din nou! Suma uriașă pe care i-o va plăti fostei soții

Legat de costurile emisiunii, Irina Radu spune că „a fost și condiția lui Dragoş Pătraru, iar eu am fost de acord, ca emisiunea să fie finanțată din fonduri proprii, adică din ceea ce produce din publicitate. În cei doi ani în care s-a difuzat la TVR, Starea nației a adus nu doar cifre foarte bune de audiență TVR-ului, ci și un profit consistent, ceea ce nu se întâmplă cu multe producții. Sunt sigură că telespectatorii vor aprecia revenirea acestei producții în grila noastră.”

Citeşte şi: Mihai Tudose, AMENINŢĂRI în direct pentru benzinari: 'Putem umbla la redevenţe'

La rândul său, Pătraru a explicat revenirea la TVR. "Am plecat, anul trecut, într-un moment în care conturile TVR erau blocate, iar noi am fost anunțați că nu se știe dacă vom mai putea fi plătiți. Am promis ca ne vom întoarce, dacă situația revine la normal. Mergând prin țară, cei mai mulți dintre oamenii pe care i-am întrebat unde vor să ne vadă au răspuns fără să ezite că la televiziunea publică. Mi-aduc aminte că la Piatra Neamț un domn a venit la întâlnirea cu mine însoțit de tatăl său, care avea peste 90 de ani. Mi-a spus cu lacrimi în ochi că noi trebuie să ne întoarcem la TVR, pentru că dânsul doar aici ne poate vedea”, a spus Pătraru.

„Televiziunea Română este locul în care întotdeauna interesul public trebuie să fie pe primul plan. Este credința mea că fără o televiziune publică puternică, lăsată să lucreze doar pentru public, o democrație tânără ca a noastră se află în mare pericol. Iar televiziunea publică cred că are forța să se detașeze total de luptele politice și să slujească interesul public, readucându-i pe români în fața televizoarelor, pe oricare dintre canalele sale. Sunt sigur că vom face treabă bună aici, împreună cu oamenii pricepuţi şi muncitori din TVR. Ne propunem că combatem stereotipurile, pentru că ele ne amorţesc gândirea. Prin tot ceea ce facem, încercăm să cultivăm spiritul critic al telespectatorilor şi să-i creştem rezistenţa la manipulare”, spune Dragoş Pătraru.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.