Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-au împlinit patru ani de când Republica Moldova a scăpat de regimul lui Vlad Plahotniuc. Maia Sandu: 'Această victorie este a dumneavoastră!'

Agora.md
Vladimir Plahotniuc

S-au împlinit patru ani de când Republica Moldova a scăpat de regimul lui Vlad Plahotniuc. Cu această ocazie, partidul de guvernământ de la chișinău, PAS, a venit cu un mesaj, transmite Știri.md.

Acum patru ani, pe 8 iunie 2019, țara a scăpat de cel mai autoritar regim din ultimele trei decenii, de un regim mafiotic și banditesc.

Maia Sandu a declarat atunci: „Această victorie este a dumneavoastră! Ați rezistat presiunilor, ați mers înainte în ciuda tuturor obstacolelor, ați luptat neîncetat pentru dreptate și respect”.

Astăzi Moldova este pe calea de a se alinia statelor libere, puternice, care susțin țara noastră prin sprijin concret. Astăzi Moldova face pași siguri pentru a întări instituțiile, pentru a susține cetățenii și a le mări veniturile, pentru a proteja oamenii de afaceri de practici abuzive, pentru a asigura libertatea presei, pentru a reda oamenilor curajul de a vorbi, de a critica guvernarea, de a se simți liberi și mândri de țara lor. Despre asta este drumul european pe care l-am ales și pentru care am luptat alături de Dvs. în toți acești ani.

Mai avem mult de lucru pentru ca rezistența și curajul de atunci ale cetățenilor noștri să înfăptuiască ce ne dorim cu toții - un stat liber și puternic, care să nu mai poată fi acaparat de forțe oligarhice sau supus intereselor străine. Un stat care are grijă de oameni”, se arată în mesaj.

La 8 iunie 2019, PSRM și Blocul ACUM au semnat un Acord de înțelegere temporară, prin care au numit-o pe Zinaida Greceanîi președintă a Legislativului și au învestit Cabinetul de miniștri condus de către Maia Sandu. Ședința Parlamentului se desfășura cu energia electrică deconectată.

Citește și Igor Grosu a început asaltul capitalei! 'Chișinăul a intrat pe mâna forțelor pro-Kremlin. Trebuie să-l întoarcem înapoi cetățenilor'

Ulterior, la data de 14 iunie, liderul PDM de atunci, Vlad Plahotniuc, a părăsit teritoriul R. Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.