Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-au prăbușit vânzarile companiei Adidas: Este pentru prima dată în ultimii 30 de ani

MVP Baseball School
adidas

Compania Adidas a anunțat că pentru prima dată în ultimii 30 de ani a înregistrat pierderi. Reprezentanții companiei au avertizat că vânzările în America de Nord ar putea să scadă în continuare. În restul lumii, experții se așteaptă la o redresare a vânzărilor.

Compania Adidas a luptat pentru a se redresa pe piața nord-americană după ce în octombrie 2022 a rupt legăturile cu vedeta Kanye West, suspendând astfel vânzările foarte profitabile de pantofi sport Yeezy, conform Mediafax.

Noul CEO Bjorn Gulden a reluat vânzările de pantofi sport Yeezy pentru a elimina stocurile rămase, încercând în paralel să stimuleze produse populare precum pantofii Samba și Gazelle și să îmbunătățească relațiile cu comercianții cu amănuntul. Acțiunile Adidas au înregistrat o revenire, depășind Nike și Puma de când a preluat conducerea.

„Deși de departe nu este suficient de bun, 2023 s-a încheiat mai bine decât mă așteptam la începutul anului”, a spus Gulden, potrivit Reuters.

Piața din America de Nord va continua totuși să fie slabă, Adidas așteaptă ca vânzările să scadă cu aproximativ 5% în acest an. Cererea mai scăzută și nivelurile ridicate ale stocurilor din SUA au afectat companiile de profil. Adidas a declarat că vânzările în America de Nord au scăzut cu 21% în al patrulea trimestru și cu 16% pe parcursul anului. Acțiunile Adidas au scăzut cu 1%.

În general, Adidas spune că se așteaptă ca afacerea sa de bază, cu excepția Yeezy, să se îmbunătățească în 2024, cu o creștere de două cifre în a doua jumătate a anului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.