Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-au speriat că se infectează la pelerinaj, dar au luat virusul pe stradă și în baruri: Iașiul își închide școlile și trece în online

presidency.ro
Klaus Iohannis Mihai Chirica Iohannis

După ce au introdus pelerinajul de Sfânta Parascheva pe buletin, doar pentru cei din municipiul Iași, la mai bine de 3 săptămâni de la marea sărbătoare, autoritățile ieșene se confruntă cu un număr mare de infectări generate nu de pelerinaj, ci de nerespectarea măsurilor sanitare. Din aceste motive, cursurile în şcolile din municipiul Iaşi se vor desfăşura exclusiv online, începând de luni, 9 noiembrie, pentru că rata de infectare a depăşit trei la mia de locuitori. Iniţial, Inspectoratul Şcolar a transmis elevilor că orele "faţă în faţă" se suspendă de joi.

Mihai Chirica, primarul liberal al Iașiului, s-a infectat și el cu COVID-19. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a decis, miercuri seară, ca activitatea didactică în şcolile de stat şi cele particulare din municipiul Iaşi să se desfăşoare doar online timp de două săptămâni, începând din 9 noiembrie.

Citește și: Ieșire de ultimă oră a lui Rareș Bogdan la adresa CCR-ului, pe tema impozitării pensiilor speciale: Să sperăm că nu vor anula și acest demers al PNL

Decizia a fost luată după ce rata de infectare în municipiul Iaşi a ajuns, miercuri, la 3.27 la mia de locuitori.

Hotărârea CJSU a stârnit confuzie în rândul elevilor, după ce Inspectoratul Şcolar a anunţat în cursul după-amiezii unităţile de învăţământ că orele de curs faţă în faţă se suspendă începând de joi, 5 noiembrie. Cei mai mulţi dintre profesori au anunţat deja elevii să nu mai vină la şcoală începând de joi. Ulterior, ISJ Iaşi a revenit cu o nouă adresă către şcoli în care se precizează că decizia se aplică de luni, 9 noiembrie.

Citește și: Silviu Predoiu, fostul șef operativ al SIE: ‘Teoria conspirației, ca și informațiile false au succes pentru că se adresează emoțiilor, sunt procesate mult mai ușor’

Surse din cadrul Prefecturii ieşene afirmă că ISJ ar fi transmis în mod eronat informaţia către şcoli înainte ca reuniunea CJSU să aibă loc.

Pe de altă parte, începând de joi, în municipiu activitatea restaurantelor şi cafenelelor va fi suspendată timp de două săptămâni. La fel, spectacolele şi concertele în aer liber nu mai sunt permise în perioada 5-18 noiembrie.

Citește și: Înfrângere usturătoare pentru Comitetul pentru Situații de Urgență: Închiderea restaurantelor este ilegală!

În judeţul Iaşi, numărul cazurilor de Covid-19 a ajuns, miercuri, la 11.662, Iaşiul plasându-se pe locul doi, după Bucureşti, în topul îmbolnăvirilor. În ultimele 24 de ore, 363 de persoane din judeţul Iaşi au fost confirmate pozitiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.