Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-au vaccinat, dar s-au și infectat: Un sfert dintre danezi au luat virusul în valul omicron - Autoritățile au ridicat toate restricțiile

Telegram
Danemarca

Autorităţile sanitare din Danemarca au estimat joi că aproximativ o treime din populaţia adultă a ţării a contractat COVID-19 în perioada ultimelor trei luni, marcată de valul de infectări cu varianta Omicron a noului coronavirus, reprezentând un număr aproape dublu faţă de totalul cazurilor oficial confirmate, informează AFP.

"Estimăm că 32% din populaţia adultă cu o stare bună de sănătate şi cu vârste cuprinse între 18 şi 72 de ani a fost infectată între 1 noiembrie 2021 şi 28 ianuarie 2022", a anunţat Agenţia daneză pentru controlul bolilor infecţioase (SSI) într-un comunicat.

În Copenhaga şi împrejurimile sale, o zonă mai afectată de COVID-19 decât restul ţării, rata de prevalenţă a fost estimată la 42%, potrivit agenţiei daneze.

Studiul SSI, realizat pe baza eşantioanelor sangvine prelevate de la aproape 5.000 de donatori de sânge, dorea să stabilească numărul real de persoane care au contractat noul coronavirus, dincolo de rezultatele zilnice ale testelor COVID-19.

În Danemarca, prima ţară din Uniunea Europeană care va reveni "la viaţa de dinainte" prin eliminarea tuturor restricţiilor antiepidemice, numărul cazurilor noi de COVID-19 se situează în prezent între 40.000 şi 50.000 pe zi, ceea ce înseamnă că aproape 1% din populaţia daneză se infectează în fiecare zi.

"Rezultatele sugerează că 'cifra neagră', adică procentul de persoane infectate care nu au fost testate pozitiv, constituie între o treime şi jumătate din totalul infectărilor", a subliniat directorul SSI, Henrik Ullum.

Marţi, SSI estima că epidemia de Omicron şi-a atins deja punctul maxim în Copenhaga şi regiunea sa metropolitană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.