Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S. Burduja: Misiunile diplomatice și oficiile consulare nu au recepționat solicitări privind acordarea de sprijin pentru repatrierea cetățenilor români decedati

diaspora
România are a cincea cea mai numeroasă diaspora din lume, raportat la numărul total al populației. Afirma deputatul PNL, Sebastian Burduja intr-o postare pe pagina de socializare. În acest context, posibilitatea repatrierii românilor decedați în străinătate este o problemă importantă asupra căreia trebuie să ne aplecăm. După o serie de discuții cu cetățeni, pe această temă, am formulat o întrebare către Ministerul Afacerilor Externe pentru clarificarea procesului. Este vorba de familiile care nu pot suporta costurile de repatriere și care pot solicita susținere financiară din partea Ministerului Afacerilor Externe.  Conform răspunsului primit mai jos, Ministerul Afacerilor Externe poate acoperi plata cheltuielilor de repatriere a cetățenilor români, decedați pe teritoriul statelor de reședință, însă doar în situația în care familia nu poate suporta costurile de repatriere și nu exista posibilitatea înhumării sau incinerării în statul în care a survenit decesul (aceste două condiții trebuie îndeplinite cumulativ). Există și o opțiunea de sprijin pentru repatriere, în cazul familiilor care nu dispun de mijloace financiare și nu pot primi în timp util ajutor material, variantă în care misiunile diplomatice și oficiile consulare pot suporta cheltuielile strict necesare pe baza unui angajament de rambursare cu termen de 60 de zile pentru restituire. In ultimii ani, misiunile diplomatice și oficiile consulare nu au recepționat solicitări privind acordarea de sprijin pentru repatrierea cetățenilor români decedați în străinătate.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.