DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

S&P Global confirmă ratingul pe termen lung 'A-' cu perspectivă stabilă pentru Banca Internaţională de Investiţii

thewire.fiig.com.au
S&P Global Ratings

Agenţia internaţională de evaluare financiară S&P Global a confirmat săptămâna trecută ratingul pe termen lung "A-" cu perspectivă stabilă pentru Banca Internaţională de Investiţii (BII), informează un comunicat de presă al instituţiei financiare.

Printre principalii factori care au contribuit la această decizie, S&P menţionează gradul "foarte ridicat" de adecvare a capitalului şi un profil financiar "foarte puternic" al Băncii, o bună calitate a portofoliului de credite şi a activelor, diversificarea din ce în ce mai mare a surselor şi instrumentelor de finanţare, sprijinul continuu al acţionarilor, potrivit agerpres.ro.

S&P subliniază că BII a reuşit să îmbunătăţească gradul de adecvare a capitalului datorită programului recent aprobat de capitalizare suplimentară şi datorită ratelor de capital vărsat de la statele membre achitate în 2020 în cadrul acestuia. De asemenea, S&P apreciază că BII a continuat să îşi îmbunătăţească sistemele de management al riscurilor şi de control al conformităţii. Acest fapt permite instituţiei să menţină o calitate ridicată a activelor, să gestioneze eficient creditele neperformante şi constituie un mecanism solid de apărare împotriva consecinţelor negative ale crizei economice globale cauzate de pandemia COVID-19.

"Confirmarea ratingului "A-" pentru creditele pe termen lung cu perspectivă stabilă în aceste momente dificile pentru întreaga lume financiară transmite un semnal important cu privire la stabilitatea şi credibilitatea Băncii noastre, precum şi cu privire la corectitudinea strategiei noastre. Sunt convins că această decizie va fi primită pozitiv de către comunitatea financiară globală, investitorii, clienţii şi partenerii noştri. Acest fapt ne va oferi mai multe oportunităţi de a creşte volumul suportului pe care ni-l oferă statele noastre membre", a comentat Alexandru Florescu, Vicepreşedintele Consiliului Director al BII şi CFO.

Potrivit S&P, abilitatea din ce în ce mai mare a BII de a atrage fonduri pe pieţele de capital, expansiunea bazei sale de investitori şi o tendinţă continuă şi puternică de reducere a costurilor finanţării au jucat un rol important în decizia de confirmare a ratingului. Aceasta include şi programul MTN înregistrat de BII în 2020 la Bursa de Valori din Dublin.

IIB este o instituţie de dezvoltare multilaterală fondată în 1970, în baza Acordului interguvernamental de instituire a IIB şi a Cartei sale. Cei nouă membri/acţionari ai Băncii sunt Bulgaria, Cuba, Republica Cehă, Ungaria, Mongolia, România, Rusia, Slovacia şi Vietnam.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.