Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S&P Global Ratings a modificat perspectiva de rating a Ungariei la 'stabilă' de la 'pozitivă'

thewire.fiig.com.au
S&P Global Ratings

Agenţia de evaluare financiară S&P Global Ratings a confirmat miercuri ratingul de ţară al Ungariei la "BBB", dar a revizuit perspectiva asociată la "stabilă" de la "pozitivă", din cauza riscurilor care au legătură cu pandemia de coronavirus, informează MTI.

"Credem că repercusiunile negative ale situaţiei de urgenţă sanitară au modificat riscurile la adresa calităţii creditului suveran al Ungariei în următoarele 24 de luni. Perspectiva stabilă reflectă punctul nostru de vedere că riscurile macroeconomice care decurg din pandemia de COVID-19 vor fi contracarate de răspunsul politic puternic al ţării şi preconizata revenire economică a principalilor parteneri comerciali ai Ungariei în 2021. Perspectiva reflectă de asemenea aşteptările noastre că deficitele fiscale vor rămâne sub control după expansiunea unică din 2020", a informat S&P, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Traian Băsescu confirmă sursele Bugetul.ro: Atât PSD, cât și PNL au fost avertizate de propunerea privind autonomia așa-zisului ținut secuiesc

Agenţia de evaluare se aşteaptă ca economia Ungariei să înregistreze o contracţie de 4% în 2020, ca urmare a consecinţelor economice ale coronavirusului. S&P mizează însă pe o revenire în 2021, când economia Ungariei ar urma să înregistreze un avans de 4,8%, după care va reveni la ritmuri de creştere cuprinse între 2% şi 2,5%.

S&P avertizează că, dacă economia Ungariei va suferi o cădere mai amplă şi mai prelungită, iar datoria publică va rămâne la un nivel ridicat, atunci ar putea decide o retrogradare a ratingului de ţară. Pe de altă parte, dacă după şocul temporar de anul acesta, economia Ungariei va reveni la traiectoria anterioară de creştere puternică, iar balanţa fiscală şi cea externă se vor îmbunătăţi, S&P ar putea lua în discuţie o acţiune pozitivă asupra ratingului de ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.