Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Să fii CEO la Twitter, Tesla și SpaceX în același timp! Elon Musk: Este predominant o companie într-o singură zi cu locurile de muncă ca fiind oarecum împletite

ariesonline.com.ar
elon musk

Elon Musk și-a adăugat în programul său de muncă și funcția de CEO la Twitter. Deși a anunțat recent un succesor pentru acest post, slujba este în prezent a lui și rămâne în același timp și CEO-ul Tesla și SpaceX.

El a vorbit despre încercarea de a-și gestiona programul într-un interviu la summitul Consiliului CEO al The Wall Street Journal .

Zilele mele sunt foarte lungi și complicate, așa cum vă puteți imagina”, a spus Musk. „Și există multă schimbare de context”, a spus el, subliniind că „schimbarea contextului este destul de dureroasă”, conform cnbc.com.

Elon Musk a spus că, în general, încearcă să-și împartă programul „deci este predominant o companie într-o singură zi”.

Dar asta nu este întotdeauna posibil. Marți a fost „o zi Tesla”, a spus el, dar „s-ar putea să ajungă la Twitter în seara asta târziu, iar apoi mâine va fi parțial o zi Tesla, jumătate Twitter și apoi joi ar fi un fel de jumătate SpaceX, jumătate. - Ziua Tesla.”

El și-a descris locurile de muncă ca fiind „oarecum împletite” și a spus „gestionarea timpului este extrem de dificilă”.

Complexitatea nu a fost bună pentru investițiile lui. Acțiunile Tesla și-au pierdut mai mult de jumătate din valoare în cele două luni de la încheierea tranzacției cu Twitter anul trecut, din cauza îngrijorării că Musk ar avea mai puțin timp să se concentreze pe producătorul de mașini electrice, chiar dacă piața devine mai competitivă. Între timp, agenții de publicitate au fugit sau și-au suspendat temporar campaniile pe Twitter, iar în martie Musk a redus valoarea companiei la 20 de miliarde de dolari. Musk a declarat marți că mulți agenți de publicitate revin.

În timp ce alți directori își pot externaliza calendarul unui șef de personal sau unui asistent executiv, Musk a spus că își face cea mai mare parte a programării pe cont propriu. El a spus că are „un asistent cu jumătate de normă” care să-l ajute să-și gestioneze programul de lucru, fapt care a fost coroborat de un fost angajat Tesla.

Este imposibil ca altcineva să știe care sunt prioritățile”, a spus Musk, adăugând că de obicei lucrează majoritatea orelor din zi, terminând la 2 dimineața, ora lui obișnuită de culcare.

La Twitter, Musk plănuiește acum să treacă în rolul de președinte executiv și șef de tehnologie, fostul director de publicitate NBC Linda Yaccarino urmând să devină CEO .

Cu toate acestea, Twitter este în primul rând o companie de tehnologie, așa că postul său continuu de CTO va fi probabil solicitant.

Thorold Barker, editorul The Wall Street Journal pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa, l-a întrebat pe Musk dacă are un plan de succesiune în vigoare în afacerile sale.

Succesiunea este una dintre cele mai grele probleme vechi”, a spus Musk. „Este afectate de țări, regi, prim-miniștri și președinți și directori generali din zorii istoriei.”

Musk a spus că le-a spus consiliilor sale, „în toate cazurile”, cine este alegerea lui să preia conducerea în „cel mai rău scenariu”. El a subliniat că consiliile de administrație ale companiilor ar putea merge și într-o altă direcție în ceea ce privește cine ar trebui să i se pună în piele.

La Tesla, s-au speculat că șeful de finanțe Zachary Kirkhorn se numără printre candidații pe care Musk i-ar susține ca succesor.

După cum a raportat anterior CNBC, companiile lui Musk se angajează frecvent în tranzacții cu părți afiliate , iar acesta se confruntă cu presiuni politice pentru a le separa mai curat.

După ce Musk a preluat Twitter, de exemplu, el a autorizat zeci de angajați de la Tesla, SpaceX și Boring Co. să-l ajute în cadrul rețelelor de socializare. „Echipa de tranziție” pe care a înființat-o la Twitter a fost implicată în orice, de la revizuirea codului până la deciziile legate de personal și facilități.

Musk a fost, de asemenea, director co-fondator și donator al OpenAI, o fostă organizație non-profit care este acum susținută de Microsoft. Dosarele financiare din 2017 pentru OpenAI dezvăluie că Musk a donat vehicule Tesla în valoare de aproximativ 250.000 de dolari ca parte a donațiilor sale de milioane de dolari către OpenAI în vremurile sale anterioare.

În ultimul timp, Musk a atacat deschis structura corporativă a OpenAI și cantitatea de proprietate vândută către Microsoft. Marți, Musk a vorbit câteva despre X.ai, un concurent pe care vrea să-l dezvolte pentru a provoca OpenAI și DeepMind de la Google.

Nu vreau să trag pistolul aici cu privire la anunțuri”, a spus Musk. „Dar OpenAI are o relație cu Microsoft care pare să funcționeze destul de bine și este posibil ca X.ai și Twitter și Tesla să aibă ceva similar.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.