Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Să nu se joace cu focul'. China lansează un avertisment fără precedent către Filipine

The Wire
china steag

China l-a convocat marți pe ambasadorul din Filipine și a avertizat ca țara sa "să nu se joace cu focul", după ce președintele Ferdinand Marcos Jr. l-a felicitat pe președintele ales al Taiwanului, Lai Ching-te, pentru victoria sa în alegeri, scrie Reuters, potrivit Mediafax.

China a fost "puternic nemulțumită și se opune cu hotărâre acestor luări de poziție", a arătat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, referindu-se la faptul că Marcos l-a felicitat luni pe Lai pentru că a câștigat alegerile din Taiwan.

"Comentariile relevante ale președintelui Marcos constituie o încălcare gravă a principiului o singură China și o încălcare gravă a angajamentelor politice asumate de Filipine față de partea chineză, precum și o interferență gravă în afacerile interne ale Chinei", a declarat purtătorul de cuvânt Mao Ning.

Pe de altă parte, într-o declarație făcută mai devreme marți, Ministerul de Externe al Filipinelor a reafirmat "politica unei singure Chine", arătând că mesajul lui Marcos a avut ca scop recunoașterea "intereselor reciproce" ale Filipinelor și Taiwanului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.