Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sabrina Voinea, Mihaela Mihai, Vlad Covaliu, noua `generație de aur` din sportul românesc

GO Scholarhip
GO Scholarhip

Vin din urmă noi campioni ai României în diverse discipline sportive, de la David Popovici (înot) la Sabrina Voinea (gimnastică), Cătălin Chirilă (caiac-kanoe), Vlad Covaliu (scrimă) sau Mihaela Mihai (handbal).

Cel mai recent aur a fost adus României de gimnasta de doar 15 ani, Sabrina Voinea, care a obținut două medalii de aur într-o singură zi la Cupa Mondială de gimnastică de la Doha.

Săptămâna trecută, Vlad Covaliu câștiga aur cu echipa de juniori la campionatele europene de scrimă de la Tallinn. De spus că juniorul câștiga medalia de aur chiar când tatăl său, fost campion la scrimă și el, Mihai Covaliu, actualmente președintele CSOR vorbea la evenimentul GO Scholarhip despre importanța creării unui ecosistem care să susțină aceste talente și să creeze premisele formării unei pepiniere de noi campioni.

”Și părinții, și antrenorii au o mare responsabilitate. Bagheta magică e la ei. Și ei trebuie să fie foarte atenți la cum își conduc copiii, cum îi cresc, cum îi ajută, cum îi învață, cum îi sprijină. E foarte important să creezi un mediu bun, sănătos, în care acești copii să se formeze și să crească”, a punctat Mihai Covaliu.

Noua campioană la gimnastică, Sabrina Voinea, antrenată la lotul naţional de la București de mama ei, Camelia Voinea și de Cristi Moldovan, face și ea parte din programul “Ţară, ţară, vrem campioane!,” coordonat de Mariana Bitang și de Octavian Bellu.

Și fostul campion al României la gimnastică, Marian Drăgulescu remarca tocmai faptul că în școli nu se mai face gimnastică aproape deloc, gimnastica fiind la baza programelor sportive. “Acolo (în gimnastică - n.r.) înveți echilibrul, flexibilitatea, motricitatea, coordonarea, calități care te ajută și-n celelalte discipline sportive”, a ținut să spună fostul gimnast la evenimentul care a sărbătorit primul an de activitate al GO Scholarship, programul bivalent de burse lansat de sportivul Virgil Stănescu și Ana Luca și în care performanța sportivă merge mână în mână cu cea educațional-școlară.

La eveniment au vorbit și multipli campioni români precum Ana-Maria Brânză (scrimă), Marian Drăgulescu (gimnastică), Geanina Beleagă (canotaj), George Ogăraru (fotbal).

Din programul GO Scholarship face parte și Mihaela Mihai, care a făcut și ea pasul de la juniori la seniori și joacă la echipa CSM București, alături de legenda Cristina Neagu, desemnată de patru ori cea mai bună handbalistă a lumii.

În sistemul GO Scholarship au fost selectați deja în primul an de activitate 40 de copii, costul lunar cu un sportiv fiind de puțin peste 1.000 de euro. Sunt selectați sportivi cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani, în urma recomandărilor venite de la federații sportive, cluburi și specialiști din  ramurile sportive alese, dar și prin înscriere directă pe site-ul GOscholarship.ro. Sportivii selectați până acum provin din 12 discipline - baschet, handbal, volei, fotbal, atletism, scrimă, triatlon, ciclism, tenis de masă, escaladă, judo și box.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.