Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sadio Mane a câștigat pentru prima oară Cupa Africii pentru naționala Senegalului

www.transfermarkt.com
Sadio Mane

Senegalul lui Sadio Mane a câștigat primul său titlu la Cupa Africii pe Națiuni după ce a învins Egiptul lui Mohamed Salah la penaltiuri, cu 4-2, într-o partidă palpitantă, jucată duminică seara la Yaounde, în Camerun, anunță Mediafax.

Partida s-a încheiat fără gol după 120 de minute de joc, iar Sadio Mane a marcat lovitura de pedeapsă decisivă, astfel încât colegul său de la Liverpool, Mohamed Salah, nu a mai apucat să își execute lovitura.

Vedetele egiptene Mohamed Abdelmonem și Mohanad Lasheen și-au ratat loviturile de la 11 metri, de cealată parte, senegalezul Bouna Sarr nereușind nici el să transforme.

Senegal a devenit astfel pentru prima dată în istoria sa campioană a Cupei Africii pe Națiuni. Egiptul rămâne la șapte titluri - un record al competiției.

Egiptenii a început cu stângul, Abdelmonem faultându-l pe Saliou Ciss în careu, la doar 7 minute de la fluierul de start al partidei.

Mane și-a așezat balonul pe punctul de la 11 metri, nu înainte ca Salah și portarul egiptean Gabaski să-i adreseze câteva cuvinte, care se pare că l-au afectat pe senegalez, care a ratat execuția.

Subiectul principal al finalei a fost disputa dintre starurile lui Liverpool, Salah și Mane. Ambii jucători sunt la apogeul cariere lor, au câștigat nenumărate trofee și sunt adorați de fanii Liverpool din întreaga lume. Niciunul dintre ei, însă, nu câștigase Cupa Africii, înainte de finala de duminică seara.

Salah a pierdut o finală în fața Camerunului în Gabon, în urmă cu cinci ani, în timp ce Mane și Senegalul au pierdut finala din 2019 în fața Algeriei.

Finala a avut un moment amuzant cu puțin timp înainte de pauză, când arbitrul Gomes i-a oferit lui Salah fluierul său, alături de pixul și cartonașul galben, pentru a arbitra meciul, după ce căpitanul egiptean a protestat față de cartonașul galben primit de Hamdi Fathi.

Cei doi sunt acum așteptați la echipa de club, Liverpool urmând să joace joi în Premier League, cu Leicester.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.