Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Săgeți către SUA! Putin, întrebat care este poziția Rusiei asupra alegerilor din Brazilia: 'Noi nu ne amestecăm în procesele politice interne ale altor ţări'

Valdai Forum
Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că el are relaţii bune şi cu Luiz Inacio Lula da Silva, şi cu Jair Bolsonaro, cei doi candidaţi din alegerile prezidenţiale care vor avea loc duminica aceasta în Brazilia, informează vineri Reuters.

Întrebat joi despre poziţia Rusiei asupra alegerilor din Brazilia şi despre probabilitatea ca Lula să revină la putere în această ţară, Vladimir Putin a răspuns: "Avem relaţii bune cu domnul Lula şi avem relaţii bune cu domnul Bolsonaro".

"Noi nu ne amestecăm în procesele politice interne (ale altor ţări) - acesta este lucrul cel mai important", a subliniat Putin. "Considerăm Brazilia cel mai important partener al nostru din America Latină, şi chiar este, şi noi vom face totul pentru a ne asigura că această relaţie se va dezvolta în viitor", a adăugat preşedintele rus.

Lula, care a fost preşedinte al Braziliei din 2003 până în 2011, a câştigat prima rundă a alegerilor prezidenţiale, pe 2 octombrie, întrunind 48,43% din voturile valide, în timp ce Bolsonaro a obţinut 43,20%. La primul tur au participat 11 candidaţi.

Înainte de turul doi, Luiz Inacio Lula da Silva este creditat de mai multe sondaje de opinie cu un avans de câteva puncte procentuale faţă de Jair Bolsonaro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.