Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sala de gimnastică din cadrul Complexului Sportiv Național Lia Manoliu și-a schimbat miercuri denumirea în 'Sala Nicolae Vieru'

Facebook
mts

Sala de gimnastică din cadrul Complexului Sportiv Național Lia Manoliu și-a schimbat miercuri denumirea în „Sala Nicolae Vieru”, în memoria fostului președinte al Federației Române de Gimnastică. Nicolae Vieru a condus FRG timp de 18 ani și a fost vicepreședinte al Federației Internaționale de Gimnastică din 2008 până în anul 2016, când s-a stins din viață, dar și membru al FIG timp de 32 de ani.

La inițiativa FRG și a lui Ștefan Vieru, fiul regretatului Nicolae Vieru, MTS și CNSB au aprobat acordarea numelui lui Nicolae Vieru sălii de gimnastică din complex. La ceremonia de miercuri au fost prezenți ministrul Ioana Bran, președintele COSR Mihai Covaliu, inegalabila Nadia Comăneci, conducerea FRG și foarte mulți apropiați ai lui Nicolae Vieru , foști mari campioni și multe nume mari care au contribuit la istoria de aur a gimnasticii românești.

Memoria lui Nicolae Vieru a rămas cât se poate de puternică și vie în lumea sportului, fostul lider al gimnasticii reușind să adune, chiar și la doi ani de la dispariția sa, toată familia acestui sport.

Citește și: Juventus, anchetată de UEFA pentru transferul lui Ronaldo. A încălcat fair-play-ul financiar

După dezvelirea plachetei comemorative, cei prezenți au vizitat și sala de sport care a fost ridicată în anul 1964, iar Nadia Comăneci a pășit prin sală și a rememorat câteva dintre momentele pe care le-a trăit acolo.

„Este un moment emoționant atât pentru familia Vieru cât și pentru întreaga familie a gimnasticii . Cu toții știm despre lunga acticitate de peste 5 decenii a domnului Vieru în gimnastică și chiar dacă noi care suntem mai tineri nu am apucat să trăim mult din acea perioadă , o cunoașem din povești, din istorii și din vorbele bune auzite despre el. El a fost nu numai un lider important pentru gimnastica românească, dar și pentru cea internațională, sunt extrem de puțini români care să dețină asemenea funcții importante în federații internaționale. Vă mulțumesc pentru invitație și felicitări pentru această inițiativă”, a spus Ioana Bran la ceremonia de miercuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.