Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salah Abdeslam vrea să asiste la procesul său de la Bruxelles, fixat pentru 18 decembrie

europe1.fr
salah abdeslam

Salah Abdeslam, singurul supravieţuitor al comandourilor care au atacat Parisul la 13 noiembrie 2015, doreşte să asiste la procesul său prevăzut să aibă loc în decembrie la Bruxelles, pentru focuri de armă trase asupra unor poliţişti în martie 2016, a anunţat marţi Parchetul federal belgian, informează AFP. Este vorba de schimbul de focuri survenit la 15 martie 2016 la Forest, care a grăbit sfârşitul celor patru luni de urmărire a lui Salah Abdeslam, arestat în final după alte trei zile, la Molenbeek, un alt district bruxellez.

Francezul de origine marocană, în vârstă de 28 de ani, este acuzat de 'tentativă de asasinat într-un context terorist asupra mai multor poliţişti' şi urmează să compară alături de un presupus complice, Sofiane Ayari. "Contrar a ceea ce se credea, el şi-a exprimat dorinţa de a veni să asiste la procesul său", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Parchetului federal belgian, în ziua primei audieri, în absenţa lui Salah Abdeslam, audiere menită să fixeze calendarul acestui proces, primul în care sunt implicaţi foşti presupuşi membri ai celulei jihadiste aflate la originea atentatelor de la Paris (comise la 13 noiembrie 2015 şi soldate cu 130 de morţi) şi Bruxelles (comise la 22 martie 2016 şi soldate cu 32 de morţi).

Procesul ar urma să înceapă în 18 decembrie, cu audieri prevăzute să aibă loc până în 22 decembrie inclusiv, a precizat pentru AFP o avocată în acest dosar, conform Agerpres. Mai rămân de stabilit condiţiile pentru transferul lui Abdeslam, ''pe plan juridic şi pe planul securităţii'', a subliniat Eric Van Der Sypt, purtătorul de cuvânt al Parchetului federal belgian. El ar putea face obiectul unui 'împrumut' către Belgia în timpul procesului, însă "francezii vor dori garanţii cu privire la întoarcerea" lui, a adăugat magistratul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.