Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salarii imense la Fondul de Garantare a Pensiilor Private

bani

Cele nouă persoane implicate în conducerea şi administrarea Fondului de Garantare a Drepturilor în Sistemul de Pensii Private au consumat în 2013 peste 1,4 milioane de lei iar suma s-a păstrat şi în 2014. Principala sarcină a angaţilor structurii subordonate ASF este să plaseze puţin peste 1 milion de lei în depozite şi titluri de stat.

Mircea Oancea, directorul general al Fondului de Garantare a Drepturilor în Sistemul de Pensii Private, încasează lunar aproximativ 17.000 de lei sau echivalentul a 4.000 de euro.

Directorul economic al Fondului, Gabriela Crăciunică, ridică, la rândul ei, în jur de 15.500 de lei iar directorul financiar, Decebal Barbu, încasează lunar aproximativ 12.000 de lei, în timp ce contabila instituţiei primeşte circa 5.500 de lei în fiecare lună.

În 2013, bugetul alocat cheltuielilor cu personalul a atins 1,4 milioane de lei, iar în 2014 instituţia şi-a propus să rămână la acelaşi nivel. Cu alte cuvinte, fiecare angajat al Fondului consumă anual în jur de 155.000 de lei sau aproape 35.000 de euro. Prin comparaţie, fiecare angajat al Băncii Naţionale a României are alocaţi, în medie, sub 120.000 de lei anual în ciuda faptului că responsabilităţile lor sunt cu mult mai mari decât cele ale angajaţilor şi conducerii FGDSPP.

În fapt, sarcinile angajaţilor de la fond sunt minimale. Cel mai mult de muncă are directorul financiar care, la intervale de un an, trebuie să se ocupe cu plasare lichidităţilor administrate în bănci, scrie economica.net.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.