Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salarii 'nesimțite' încasate de şefii Poştei Române. Unele lefuri depășesc indemnizația miniștrilor

stireazilei.com
posta romana

Poșta Română, instituție aflată în atenția publică mai ales în urma scandalului privind reorganizarea internă, este una din structurile statului unde șefii câștigă venituri consistente, după cum arată ultimele declarații de avere ale acestora.

Valentin Ștefan, directorul general al instituției, a încasat în 2022 suma de 170.000 de lei de la instituție, ceea ce înseamnă un venit lunar mediu de circa 14.000 de lei, scrie Adevărul.ro.

În schimb, un ministru are o leafă lunară de circa 12.700 de lei. Șeful de la Direcția Imobiliară a instituției, Ovidiu Călin, a încasat 219.970 de lei, ceea ce înseamnă o medie lunară de 18.300 de lei.

Directoarea de la Direcția Strategii și Politici de Dezvoltare, Georgeta Budeanu, a încasat 181.185 de lei în 2022, în timp ce directorul la Oficial Poștal București, Mircea Tudosie, primit circa 230.870 de lei în anul fiscal 2022, adică o medie lunară de 19.200 de lei, mai notează sursa citată.

Poşta Română trece printr-un proces de reorganizare, fiind decisă disponibilizarea a mai multor sute de persoane.

"Salariaţii care au primit notificare de preaviz sunt exclusiv cei ale căror posturi nu se mai justifică în procesul de modernizare pe care îl traversează Compania. Printre aceştia se regăsesc şi aşa-numitele «pile» politice ori situaţiile de conflict de interese generate de membri de sindicat care ocupă totodată funcţii de conducere în companie“, preciza instituția, săptămâna trecută, într-un comunicat de presă.

Ulterior, Valentin Ștefan, directorul instituției, sublinia, într-o intervenție la Prima News, faptul că numărul celor care vor fi trimiși acasă va fi în jur de 300 dintr-un total de circa 22.000 de angajați cât are instituția.

Statul, pricipalul acţionar

Compania Națională Poşta Română S.A. este operatorul naţional din domeniul serviciilor poştale şi se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (93,52% din pachetul de acţiuni) şi Fondul Proprietatea (6,48% din pachetul de acţiuni).

Compania este organizată în 10 sucursale, respectiv: opt Sucursale Regionale (41 de oficii judeţene de poştă + Oficiul Postal Municipal Bucuresti), Fabrica de Timbre. La nivelul întregii ţări există şapte centre regionale de tranzit. Potrivit site-ului instituției, Poşta Română deţine, în prezent, o reţea de peste 5.500 de subunităţi poştale la nivel naţional, distribuind săptămânal peste 11 milioane de trimiteri poştale. Peste 750 de oficii poştale din totalul de 950 subunităţi poştale informatizate sunt incluse în VPN (Virtual Private Netwok).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.