Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salariile bugetarilor cresc cu 70%: Când dă Guvernul banii

salariu

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a precizat că salariile a 900 de mii de bugetari vor creşte cu 70%, pentru că România îşi permite acest lucru.

Majorarea se va realiza în trei etape. Prima ar urma să aibă loc în luna decembrie a acestui an, în timp ce ultima ar urma să fie finalizată în 2017. Guvernul va discuta marţi în şedinţă rectificarea bugetară.

"Legea salarizării are un impact bugetar care a fost gândit de noi să poată fi suportat de Romania în 3 ani. O primă treaptă de creștere a salariilor să fie în 2015, începând cu decembrie, a doua în 2016 și finalizarea în 2017. Vorbim de 1.200.000 de bugetari pentru care o lege a salarizării echitabilă va avea impact asupra a 1.200.000 de familii, pentru că iî spatele fiecaruia din cei care lucrează în sectorul bugetar se află o familie", a declarat Ministrul Muncii.

"Vorbim de o creștere, pe medie, pt 900.000 de bugetari de 71%", a spus Plumb, care a explicat că "în trei ani" România își poate permite o asemenea creștere bugetară.

Cât privește salariile înalţilor demnitari, acestea vor fi mărite de luna viitoare. Premierul Victor Ponta a anunţat că marţi va lua "o decizie politică bună" şi îi va mări astfel salariul preşedintelul Klaus Iohannis. De altfel, chiar ministrul Muncii declara recent că ordonanţa pentru creşterea salariilor demnitarilor s-ar putea aplica de la 1 august, având în vedere impactul bugetar "mic, de sub 600.000 lei"

"Acum salarizarea demnitarilor în România nu are nicio legatură cu responsabilitatea funcției, cu munca depusă", a explicat Rovana Plumb la B1 TV.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.