Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salariile de bază din Primăria Capitalei şi din instituţiile subordonate vor fi majorate cu 10%

Arthur Tintu
Primaria Capitalei

Salariile de bază aferente funcţiilor din cadrul familiei ocupaţionale "Administraţie" utilizate în Primăria Capitalei, precum şi în serviciile şi instituţiile publice de interes local urmează vor fi majorate cu 10% din luna ianuarie.

Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat în şedinţa de marţi a Consiliului General al Capitalei cu 47 de voturi "pentru" şi 3 abţineri, potrivit Agerpres.

Forma iniţială a proiectului prevedea o majorare de 5%, dar în urma unui amendament propus de PNL, a fost aprobată o majorare de 10%.

De asemenea, în cazul funcţiilor pentru care salariile de bază sunt sub nivelul salariului minim, începând cu data 1 ianuarie 2023 se va acorda salariul de bază minim brut pe ţară stabilit, pentru un program normal de lucru (3.000 de lei brut).

În referatul de aprobare este invocat art. 1 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 168/2022, conform căruia, în anul 2023, începând cu data de 1 ianuarie, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se majorează cu 10% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2022.

Se menţionează totodată că, prin hotărârile CGMB nr. 9/2021 şi nr. 32/2022, s-a suspendat succesiv adaptarea salariilor de bază aferente funcţiilor din cadrul familiei ocupaţionale "Administraţie", utilizate în cadrul PMB şi al serviciilor şi instituţiilor publice de interes local la salariul minim brut pe ţară garantat în plată. În acest context, în prezent, salariile de bază sunt cele stabilite la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată existent la 1 ianuarie 2020, respectiv 2.230 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.