Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salariile MAJORATE nu îi mulțumesc - Șefă de promoție la UMF Iași: 'Aș rămâne să profesez în țară dacă pot să schimb ceva'

medici spital monza

Șefa de promoție din 2019 a Facultății de Medicină Generală din cadrul UMF Iași spune că ar rămâne să profeseze în țară dacă ar putea să schimbe ceva în sistem. La UMF au fost peste 1.700 de absolvenți din 33 de țări, care au depus Jurământul lui Hipocrate în Piața Națiunilor din Iași, conform Mediafax.

După o ceremonie maraton care a durat mai bine de 10 ore, promoţia 2019 a Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi a depus miercuri seară Jurământul lui Hipocrate în Piaţa Naţiunilor.

Citește și: Ministerul lui Petre Daea, VERDICT care aruncă în aer războiul pornit de Liviu Dragnea pe tema legumelor cu pesticide

La ceremonie au participat cei 1.702 absolvenţi ai universităţii, cadre didactice, dar și rude și prieteni ai tinerilor. Șefa de promoție de la Facultatea de Medicină Generală a vorbit cei șase ani de facultate.

„Şase ani de medicină au fost dificili, au fost multe examene, multe frustrări adunate, dar în final tot ce contează este că fiecare lecţie pe care am învăţat-o a constituit un pas important în devenirea noastră ulterioară şi, în final, rămân doar amintirile frumoase", a spus Brenda Istrate, şefa de promoţie de la Medicină Generală.

Şi pentru că nu era suficient cât avea de învăţat la Medicină, când era în anul patru a început să urmeze şi Facultatea de Drept de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, iar în anul cinci a plecat cu o bursă Erasmus pentru un an în Germania.

„În legătură cu cealaltă facultate, iniţial a fost născută din dorinţa mea de a face Medicină legală, dar actualmente a ajuns, în primul rând, să fie un hobby", a recunoscut şefa de promoţie.

Brenda îşi doreşte să facă specializarea Anestezie-Terapie Intensivă şi a decis ca pentru început să rămână în ţară.

„Aş rămâne, dar aş rămâne în stiuaţia în care simt că pot schimba ceva, dacă simt că nu stă în puterea mea şi că trebuie doar să mă conformez, cred că o să fie cazul să plec”, a declarat Brenda Istrate.

Anul acesta, absolvenţii UMF Iaşi sunt din 33 de ţări.

„De fiecare dată când auzi Jurământul lui Hipocrate simţi un sentiment profund şi de mândrie şi de datorie, pe care ți-l naşte acest jurământ şi faptul că ai absolvit o facultate într-un domeniu în care sănătatea semenilor tăi este cel mai important lucru pe care trebuie să îl abordezi şi să îl asiguri în profesia pe care o vei avea", a declarat Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.