Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salariu minim european intră în linie dreaptă

fonduri-europene

Europarlamentarul Victor Negrescu (PSD) a transmis miercuri că s-a publicat de către Comisia Europeană propunerea privind introducerea salariului minim european. Recomandarea este pentru raportarea la salariul mediu național a salariului minim din fiecare stat membru. Urmează cel puțin un an de negocieri și analize între statele membre pentru găsirea formulei de calcul, potrivit informațiilor neoficiale de la Bruxelles. La nivel european se mai discută că pentru a se putea alinia la salariul minim european, statele mai puțin dezvoltate ar putea primi un pachet financiar de ajutor pentru IMM-uri.

Citește și: Mihai Mărgineanu sare în apărarea lui Dan Bittman: Oile nu ascultă! Ele doar înjură și se enervează

„Inițiativa introducerii salariului minim european a venit din partea familiei social democrate încă din anul 2014. De altfel, măsura a făcut parte din programul candidaților noștri pentru șefia Comisiei Europene, Martin Schulz și Frans Timmermans, și a fost pentru prima dată evocată la București cu ocazia evenimentului organizat împreună cu candidatul PES, de către PES activists România, în cadrul campaniei din 2014. Sunt bucuros că suntem tot mai aproape de realizarea acestui deziderat și pot spune astăzi că în mod cert vom avea un salariu minim la nivel european. Conceptul se referă la principiul conform căruia pentru o muncă egală trebuie un salariu egal, decent, peste tot în Europa, iar pentru implementarea sa vor exista fonduri suplimentare, în special pentru IMM-uri, pentru a asigura o tranziție ușoară. Le mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut în această privință, în mod special partenerilor sociali, și miilor de persoane care au semnat petiția inițiată de noi și care a fost depusă la Parlamentul European”, a declarat eurodeputatul social democrat Victor Negrescu.

Partidul Social Democrat și PES activists România au lansat în luna ianuarie o campanie națională privind introducerea salariului minim la nivel european, susținută activ de partenerii sociali, care a avut ca menire să sprijine eforturile Partidului Socialiștilor Europeni și ale comisarului Nicolas Schmit pentru introducerea salariului minim european.

Suplimentar, social democrații au depus la nivelul Parlamentului României o serie de modificări legislative menite să introducă în legislația națională propunerile făcute la nivel european.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.