Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salariul minim 'în mână', cu 600 de lei mai mare în doar un an și jumătate - Ministrul Economiei, despre ținta asumată de Guvernul Ciolacu

proiect-buget-2014-contributia-la-pensiile-private-obligatorii-creste-la-4-5-din-venitul-salariatului_size9

Ținta este ca fiecare salariat din România să aibă un salariu minim net de 500 de euro (2500 de lei, față de 1900 de lei în prezent), iar salariul mediu să fie de 1.000 de euro până la începutul anului 2025, a spus ministrul Economiei, Radu Oprea.

Radu Oprea a fost intrebat despre salariul de 500 de euro, din programul de guvernare al Guvernului condus de Marcel Ciolacu.

„Ținta este ca fiecare salariat din România să aibă net minim 500 de euro, salariul mediu 1.000 de euro, până la începutul anului 2025”, a răspuns ministrul Economiei, potrivit Mediafax.

Potrivit acestuia, de fiecare dată când s-a discutat despre creșterea salariului minim, întrebările au fost puse au fost dacă IMM-urile pot face față acestor creșteri, iar timpul a arătat că acest lucru s-a întâmplat și „toți indicatorii economici au crescut”.

„Mediul antreprenorial știe astăzi foarte bine că reținerea forței de muncă calificate în România este una dintre marile provocări pe care le au în față și creșterea salariului minim pe economie este una dintre variante”, a mai spus Oprea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.