Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salarizarea pentru angajaţii APIA va fi egalizată din ianuarie 2024

bani

Salarizarea pentru angajaţii APIA va fi egalizată din ianuarie 2024

Salarizarea pentru angajaţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va fi egalizată începând cu luna ianuarie 2024, informează miercuri Blocul Naţional Sindical (BNS).

"După o săptămână de proteste ale Sindicatului Naţional APIA, parte a Federaţiei Agrostar afiliată BNS, dar şi în urma negocierilor purtate de către reprezentanţii sindicali din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), prim-ministrul României, Ion Marcel Ciolacu, şi ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Ionuţ Barbu, au acceptat revendicarea acestora de egalizare a salarizării pentru angajaţii APIA începând cu luna ianuarie 2024", spune BNS.

Angajaţii APIA au declanşat proteste săptămâna trecută, nemulţumiţi de situaţia salarială. Funcţionarii au acuzat faptul că, deşi sunt foarte performanţi, având o rată de absorbţie a fondurilor europene de peste 96% în fiecare an, iar volumul de muncă este foarte mare, salariile acestora acestora au rămas la nivelul anului 2015.

Mai mult decât atât, aceştia consideră că se află într-o situaţi de discriminare, APIA fiind singura Agenţie din MADR care se află pe grilă teritorială, a arătat recent Federaţia Naţională a Sindicatelor APIA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.