Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Săli de clasă şi de sport transformate în adăposturi pentru refugiaţi, la Siret

Inquam Photos / Casian Mitu
refugiati ucraineni

Sala de sport şi mai multe săli de clasă de la Şcoala gimnazială ''Petru Muşat'' din oraşul Siret au fost amenajate pentru a servi drept adăposturi temporare pentru refugiaţii din Ucraina, potrivit Agerpres.

Prefectul judeţului Suceava, Alexandru Moldovan, a informat, marţi, că în sălile de clasă şi sala de sport au fost amplasate paturi şi saltele, în prezent fiind cazaţi 120 de refugiaţi, alte 40 de locuri fiind disponibile.

El a spus că, în contextul afluxului de persoane care se refugiază din Ucraina din cauza conflictului armat din această ţară, la Siret a fost operaţionalizată o tabără mobilă cu o capacitate de 402 de locuri, iar până în prezent a fost tranzitată de 360 de persoane, 14 refugiaţi fiind acolo în acest moment.

Prefectul a menţionat că şi în municipiul Rădăuţi a fost operaţionalizată o tabără mobilă, fiind disponibile 201 locuri în corturi, dar în prezent nu găzduieşte niciun refugiat.

Totodată, marţi, în sala de sport polivalentă din Rădăuţi erau găzduiţi 270 de cetăţeni din India, alţi zece fiind repartizaţi în sala de lupte din acest municipiu.

Cei mai mulţi cetăţeni indieni, marea lor majoritate studenţi, se află în spaţiile sălii de sport din oraşul Milişăuţi, unde, începând de luni după-amiază, au fost cazaţi 618 cetăţeni indieni.

Potrivit prefectului, se preconizează ca, în cursul acestei zile, cetăţenii indieni să fie transferaţi spre Bucureşti cu mijloace de transport, activitatea fiind organizată de Ambasada Indiei.

De asemenea, prefectul a informat că echipajele SMURD din zona PTF Siret şi a municipiului Rădăuţi au acordat, în ultimele 24 de ore, asistenţă medicală pentru 23 de persoane refugiate, 12 dintre acestea fiind transportate la spital.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.