Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Săli de jocuri de noroc, cafenele şi restaurante din preajma şcolilor, verificate de poliţişti

Twitter
jocuri de noroc pacanele

Sălile de jocuri de noroc, cafenelele şi restaurantele din apropierea unităţilor de învăţământ din municipiul Slatina au fost verificate, miercuri, de poliţişti, în cadrul unei acţiuni privind prevenirea absenteismului, delicvenţei juvenile şi victimizării minorilor, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, potrivit Agerpres.

Totodată, au efectuate verificări şi la patru licee şi la o şcoală gimnazială din Slatina, fiind depistaţi 21 de elevi care absentau nejustificat de la cursuri.

La acţiuni au participat poliţişti de la Biroul Siguranţă Şcolară, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Serviciul Investigaţii Criminale, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, de la Poliţia municipiului Slatina şi IPJ Olt, împreună cu jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt.

"Poliţiştii au acţionat pe linia prevenirii traficului şi consumului ilicit de droguri sau a altor substanţe cu efect psihoactiv, depistarea faptelor de natură contravenţională prevăzute de Legea nr. 349/2002 şi Legea nr. 61/1991, prevenirea absenteismului, delicvenţei juvenile şi victimizării minorilor, în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ. De asemenea, s-au desfăşurat activităţi de verificare a agenţilor economici care îşi desfăşoară activitatea în zona adiacentă a unităţilor de învăţământ, în eventualitatea în care elevii le-ar frecventa, precum şi privind monitorizarea modului de acces, respectiv de ieşire din unităţile de învăţământ", a precizat sursa citată.

În cadrul acţiunilor au fost efectuate controale la Colegiul Naţional "Ion Minulescu", Colegiul Naţional "Radu Greceanu", Liceul cu Program Sportiv, Liceul Tehnologic "Alexe Marin" şi Şcoala Gimnazială nr. 1 Slatina, precum şi la 12 săli de jocuri de noroc şi pariuri sportive, şase restaurante sau cafenele şi patru unităţi de alimentaţie publică.

Poliţiştii vor informa conducerilor unităţile de învăţământ referitor la elevii care absentau nejustificat de la cursuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.