Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sălile de cinema din Statele Unite s-au redeschis

Phoenix
cinema

Proiecţiile de filme au revenit pentru prima dată în acest weekend în sălile de cinema din Statele Unite, odată cu redeschiderea cinematografelor administrate de marii operatori AMC şi Regal, dar prezenţa spectatorilor a fost încă timidă, în contextul în care, pe teritoriul ţării, se înregistrează peste 40.000 de noi cazuri de coronavirus zilnic, informează AFP.

Joi, cel mai mare operator de săli de cinema din Statele Unite, AMC, a redeschis 100 de cinematografe şi intenţionează să repună în funcţiune alte 300 în următoarele două săptămâni. Concurentul său, Regal, a redeschis de asemenea vineri mai multe săli, fără să dea publicităţii numărul total, potrivit agerpres.ro.

Citește și: EXCLUSIV Radiografie la fața locului! Detaliul care le-ar fi putut scăpa anchetatorilor în cazul uciderii lui Emi Pian: ‘Erau mai mulți din clanul Rinu’ (surse)

Cea de-a treia reţea din ţară, Cinemark, a iniţiat la rândul său o redeschidere progresivă începută cu 14 august, accelerată în acest weekend.

Cu toate acestea, mai multe state mari - California, New York şi New Jersey - nu au autorizat încă redeschiderea sălilor de cinema şi nu au oferit un calendar.

Cu prilejul acestui weekend de test, box-office-ul nord-american (Canada şi Statele Unite) a depăşit, pentru prima dată după 15 martie, pragul de 5 milioane de dolari încasări la casele de vânzări bilete, potrivit site-ului de specialitate Box Office Mojo, cu venituri de 6,6 milioane de dolari.

De obicei, vânzările de bilete nu scad decât rareori sub pragul de 100 de milioane de dolari într-un weekend.

Prima producţie importantă lansată după aproape cinci luni de pauză a fost ''Unhinged'', un thriller cu actorul neozeelandez Russell Crowe în rolul principal, care spune povestea unei femei terorizate de un şofer agresiv după un incident petrecut în trafic.

Citește și: Italia înregistrează o creștere alarmantă de cazuri COVID-19, ministrul Sănătății se declară optimist: 'Nu vom avea noi restricţii'

Lungmetrajul a trebuit să se mulţumească cu încasări de 4 milioane de dolari în box-office-ul nord-american, pentru a doua săptămână pe marile ecrane, prima în care a rulat într-un număr considerabil de săli (1.823), potrivit Box Office Mojo.

''Unhinged'' este primul film care realizează încasări de peste un milion de dolari în Statele Unite şi în Canada pe perioada weekendului, după luna martie.

Potrivit site-ului de specialitate Exhibitor Relations, pe primele locuri din punctul de vedere al vânzărilor de bilete în acest weekend s-au situat cinematografele de tip drive-in, în aer liber unde spectatorii rămân în interiorul vehiculului în timpul proiecţiei, semn al ezitării spectatorilor de a reveni într-o sală de cinema în interior.

Înainte de redeschidere, Asociaţia americană a operatorilor de săli de cinema (NATO) a publicat vineri un protocol sanitar care vizează 2.600 de spaţii şi 30.000 de săli.

Asociaţia prevede în special obligativitatea purtării măştii, distanţarea fizică, cu excepţia persoanelor care vin împreună la cinema, şi un sistem de ventilaţie funcţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.